Østerrikes president skaper storm: VIL AT LANDETS KVINNER SKAL IKLE SEG HIJAB I SOLIDARITET

IfØRER SEG HIJAB: Østerrikes kvinner bør bruke hijab i solidaritet med landets muslimske kvinner, mener presidenten i landet. På sosiale medier har flere – både menn og kvinner – allerede vist «solidaritet» med islamistene. Foto: You Tube

 

 

Den kontroversielle østerrikske presidenten, Alexander Van der Bellen, skamroses i islamistiske magasiner etter at han uttalte at vestlige kvinner burde bruke hijab for å vise solidaritet med muslimske kvinner.

Van der Bellen ble valgt til president tidligere i år som kandidat for De Grønne. Under et debattmøte i Wien nylig gikk den venstreradikale presidenten til angrep på det han kaller ”islamofobi” som for Van der Bellen er all form for kritikk av islam. Han mente det også kunne bli nødvendig at man ba alle landets kvinner bære hijab i en solidaritetshandling med muslimske kvinner.

Landets største avis, Kronen Zeitung, har hentet inn kommentarer fra liberale muslimer som er sjokkert over presidentens manglende kunnskaper om hva hijab står for av undertrykkelse og tvang. De viser til islamistiske nettsteder og politikere i Midt-Østen som nå hyller den østerrikske presidenten.

FÅR ROS: Østerrikes president, Alexander Van der Bellen, får ros på nettisidene til flere ekstreme islamistorganisasjoner. Foto: Faksimile Ikhwanonline.

Blant mediene som roser Van der Bellen er blant annet ”Islamicnews” i Saudi Arabia og ”Ikhwanonline” som er organet til Det muslimske brorskapet.

Folk rundt presidenten og resten av venstresiden i Østerrike prøver nå å dempe kritikkstormen mot Van der Bellen ved å hevde han ble misforstått. Mens andre politiske kommentatorer henter frem Lenins begrep om ”nyttige idioter” for å betegne presidentens utspill. ”Nyttige idioter” var som kjent betegnelsen på borgerlige politikere og intellektuelle som løp kommunistenes ærend. Kommunismen er i dag død og begravet, mens islamismen er på fremmarsj verden over. Østerrike har i flere tiår ført en svært liberal innvandrings- og asylpolitikk, og har i dag fått en stor andel radikale islamister. Bare i hovedstaden Wien skal det nå være et 50-talls moskeer og bønnehus som ledes av radikale islamister.

Den kjente østerrikske terroreksperten og president i Rådet for moderate muslimer i Østerrike, Amer Albayati, retter i et åpent brev til presidenten sterk kritikk mot Van der Bellen. Albayati hevder at begrepet ”islamofobi” er et begrep funnet på av radikale islamister for å stanse enhver form for religionskritikk mot islam. Han ber også presidenten om at han hjelper til med å få slutt på ”hijabhykleriet”. Han viser også til at i Koranen står det ingenting om hverken hijab, burka, nikab, eller andre plagg som skal dekke til hår og ansikt på kvinner.

– Dette er symboler brukt av islamister for å undertrykke og slavebinde kvinner, skriver den moderate muslimen. Han snakker også om ”islamophobikeule” (islamofobiklubben) som et nedverdigende verktøy som stadig brukes mot kritikere av politisk islam.

Presidentens forslag om at østerrikske kvinner skal bære hijab  i solidaritet med landets muslimske kvinner, har skapt mye munterhet, og på sosiale medier legges det ut videosnutter av menn, kvinner og hunder iført hijab.

Tekst: Redaksjonen

Leave a Reply

Your email address will not be published.