– KINESERNE SKJØT ELLER FENGSLET ET DUSIN CIA-AGENTER I 2010-2012

C.I.A.S segl i inngangspartiet til hovedkvarterert utenfor Washington.

Kineserne drepte eller satte i fengsel et dusin kinesere som spionerte for C.I.A. i tidsrommet 2010 til 2012. Den amerikanske etterretningsorganisasjonen er blitt nærmest lammet i verdens mest folkerike nasjon. En av spionene ble skutt i hodet i bakgården til et regjeringsbygg mens andre «medskyldige» måtte se på henrettelsen.
Det er New York Times som i dag siterer nåværende og tidligere ansatte i C.I.A. som under løfte om anonymitet, karakteriserer hendelsen som et av de største nederlagene for etterretningsorganisasjonen på flere tiår.

Folk i C.I.A. skal ha vært delt i synet på hvordan det kunne skje. Noen mener at etterretningsorganisasjonen har en muldvarp blant sine medarbeiderne, mens andre mener at C.I.A. har blitt hacket av kineserne.
Tapet av de kinesiske agentene sammenlignes med tapet USA opplevde da en ansatt i C.I.A (Aldrich Ames) og én i FBI (Robert Hanssen) viderebragte hemmeligstemplet informasjon til Sovjet/Russland for drøye 20 år siden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.