TRUMP BLE FØRSTE SITTENDE PRESIDENT SOM BESØKTE KLAGEMUREN

PRIVAT: Donald Trumps besøk ved jødenes mest hellige sted, Klagemuren, var historisk. Men Trump gikk dit uten offisielle israelske representanter.Foto: YouTube

 

Donald Trump ble historisk da han som første sittende amerikanske president besøkte Klagemuren i Jerusalem mandag Klagemuren ligger i Øst-Jerusalem og tilhørte Jordan før Israel erobret Øst-Jerusalem og Vestbredden etter at Jordan og Egypt og flere andre arabiske stater gikk til angrep på Israel i 1967.
Donald Trump og hans følge hadde tidligere besøkte Gravkirken (også kalt Oppstandelseskirken) hvor Jesus ifølge kristen tro ble lagt etter sin død.
Sammen med førstedamen Melania Trump , datteren Ivanka Trump og hennes mann Jared Kushner, besøkte den amerikanske presidenten Klagemuren. Iført svart kippa gikk han frem til muren, berørte den og etterlot seg en bønn skrevet på en papirlapp.
Trumps datter Ivanka konverterte til jødedommen før hun giftet seg med jødiske Jared Kushner i 2009. De er begge ortodokse jøder.
Ifølge enkelte israelske medier skal statsminister Netanyahu ha tilbudt seg å bli med Trumps følge til Klagemuren, men amerikanerne ville helst unngå å knytte ekstra politiske undertoner til besøket, og holdt fast ved at besøket til jødenes mest hellige sted, skulle være strengt privat.

DYPT RELIGIØS: Ivanka Trump, presidentens datter, konverterte til jødedommen i 2009, og er dypt religiøs. Hun var med sin far til Klagemuren mandag ettermiddag. Foto: YouTube

Det var svært strenge sikkerhetstiltak mens Trumps og hans følge besøkte de religiøse stedene i Jerusalems gamleby. Ettersom smugene i gamlebyen er for trange for Trumps skuddsikre limousiner, måtte han spasere minst en kilometer fra Jaffa-porten hvor følget ble kjørt. Både jødiske og palestinske salgsboder og småbutikker var stengt av politiet, og enkelte boliger skal også ha vært tømt for mennesker i forbindelse med den amerikanske presidentens besøk i gamlebyen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.