AP-MANN I ARENDAL KALLER LISTHAUG «JÆVLA RASISTKJERRING»

APS TUNGVEKTER: Aps tungvekter i Arendal, Gjermund O. Bjørndahl,smeller til med hatprat og kaller Sylvi Listhaug «jævla rasistkjerring» fordi hun vil likestille flyktninger med etniske nrodmenn med hensyn til trygderettigheter. Foto: Facebook

 

– Jævla rasistkjerring. Slik ordlegger bystyrepolitiker Gjermund O. Bjørndahl fra Arbeiderpartiet seg på Facebook under et innlegg hvor Sylvi Listhaug refser Ap og Sp for å nedstemme et forslag om å fjerne særfordeler for flyktninger. Innlegget til Bjørnhaug ble skrevet natt til søndag, men Ap-mannen nekter å beklage utspillet på søndag.
– Nei, overhodet ikke. Den uttalelsen, som jeg mener jeg kan forsvare, står jeg 100 prosent inne for, sier Bjørndahl til VG søndag ettermiddag.
I Facebook-innlegget skriver Listhaug om 40 års opptjeningstid for å få folketrygd-rettigheter som for eksempel pensjon.
«Personer som er født og oppvokst i Norge, men som har bodd utenlands noen år, risikerer å ikke oppnå rettigheter, mens flyktninger oppnår det fra dag 1. Dette er urettferdig! Skrev Listhaug. Hun understreket i samme innlegg at hun ikke gir flyktningene skylden for at de har særfordeler. «Tvert i mot er flyktningene helt uskyldig for at det er slik. Det er systemet som er problemet, og hovedproblemet nå er at Ap og SP stemmer mot å rette opp i urettferdigheten.».

SYLVI: Venstresiden misliker Sylvi Listhaug. Nå blir hun kalt «jævla rasistkjerring» av en Ap-politiker fordi hun vil ha likebehandling av nordmenn og flyktninger med hensyn til trygderettigheter og pensjon.  Foto: Justis- og beredskapsdepartementet

Dette var nok til å få bystyrerepresentanten fra Ap , som er lærer i det sivile, til å ty til uttrykket «Jævla rasistkjerring»
Også i fjor høst måtte Bjørndahl beklage språkbruk overfor en lokalpolitiker fra et annet parti som beskylte Ap-politikeren for mobbing og personangrep.
Listhaugs politiske rådgiver, Espen Teigen, sier til VG at uttalelsen til Bjørndahl er trist og uakseptabelt og mener AP-politikeren viser lite selvinnsikt. Han reagerer også på at Bjørndahl som fremtredende Ap-politiker og lærer kan ordlegge seg sånn.
–  Det er trist og uakseptabelt. Jeg er vant med å utestenge og slette kommentarer fra ekstremister og ytterliggående nettroll på begge sider. Nå må vi bruke tid på en fremtredende Ap-politiker. Jeg hadde forventet mer av noen som er folkevalgt, sier Teigen til VG.
Han oppfordrer noen i Ap «til å lære Bjørndahl et snev av oppdragelse».
– Det har vært en lang svertekampanje fra venstresiden som ønsker å stemple Listhaug som rasist. Det har de ikke lykkes med, fordi det er løgn. Det er utelukkende et tegn på at de ikke lengre har argumenter, og har tapt debatten. Vi fører en streng innvandringspolitikk. I innlegget Bjørndahl hadde sitt raseriutbrudd etterlyste vi rettferdighet og likebehandling, og å fjerne særfordeler for flyktninger innenfor trygdeordninger, sier Teigen, til VG før han avslutter:
– Hvis Bjørndahl mener det er rasisme å likebehandle folk uavhengig av bakgrunn, vil jeg be han gå til anskaffelse av en ordbok.
Søndag kveld hadde Bjørndalen fått en støttegruppe på Facebook. Antallet medlemmer var ved 19-tiden 18 personer.

Leave a Reply

Your email address will not be published.