TERRORANGREPET I JERUSALEM: BBC OG NRK MED FAKE NEWS

 

KNIVDREPT: Den 23 år gamle politikvinnen

Det er ikke noe nytt at britiske BBC og NRK misliker den jødiske staten Israel. Men etter terroristangrepet i Jerusalem fredag, hvor en 23 år gammel israelsk politikvinne ble brutalt knivdrept av tre palestinere, overgikk de seg selv i fakenews. BBC greide å presentere følgende overskrift: «Three Palestinians killed after deadly stabbing in Jerusalem».Også NRK greide å gjøre de tre terroristene til ofre i omtale av den palestinske terroraksjonen.

Protestene ble så mange mot tittelen at BBC senere valgt å endre det til «Israeli policewoman stabbed to death in Jerusalem.»
Mange trakk sammenligninger mot terrorangrepet i London nylig hvor tre terrorister ble drept av britisk politi etter at de gikk amok med en varebil og kniver. En britisk kvinne spør via Twitter om BBC kunne presentere følgende etter det siste terrorangrepet i London: «3 men killed after deadly stabbing in Borough Market».
Mange reagerte på omskrivningen av  hendelsen.

SKUTT OG  DREPT: NRK greier å gjøre palestinske terrorister til ofre etter fredagsens terroraksjon i Jerusalem. Foto: Faksimile fra NRK.no.

 

Donald Trumps sønn, Donald jr. , reagerte også via sin twitterkonto: «You mean after they stabbed a female Israeli police officer to death… right? This is as close to being misleading as possible».Statsminister Benjamin Netanyahu reagerte og israelsk UD protesterte til BBC.

Netanyahu reagerte også sterkt på at palestinernes president Mahmoud Abbas – via organisasjonen Fatah – fordømte Israel for at de skjøt terroristene og ikke fordømte drapet på politikvinnen. Netanyahu mente også det var på tide at det internasjonale samfunnet reagerer på at palestinske myndigheter støtter terroristenes familier etter slike avskyelige handlinger. Palestinske myndigheter har i løpet av de siste fire årene brukt en sum tilsvarende 10 milliarder kroner til å støtte terroristers familier. Abbas regimet får årlig en sum tilsvarende 25 milliarder norske kroner i støtte fra Norge, USA og en del andre land. Også Israel betaler flere milliarder av kroner til Abbas regime ettersom det er israelerne som tar inn skatter og avgifter på varer til og fra Gaza og Vestbredden.

 

TERRORANGREP: Store styrker med politi og ambulanser var raskt på plass etter et nytt terrorangrep ved Damascus-porten i gamlebyen i Jerusalem. Foto: Magan David Ado

Også norske medier forsøker å gjøre angriperne til offer. NRK presenterte følgende tittel etter fredagens terrorangrep i gamlebyen i Jerusalem:«Tre palestinere skutt og drept».
Israel har de siste tre årene vært rammet av en rekke angrep med kniv fra palestinske terrorister. En meningsmåling fra desember 2014 viste at to av tre palestinere støtter knivangrepene på israelske jøder. Angriperne går bevisst etter jøder, og har i liten grad rammet turister uten jødiske plagg på seg.
De to terroristorganisasjonene Hamas og IS slåss nå seg imellom om hvem som stod bak drapet på Hadas Malka fredag. IS sa i en uttalelse at de stod bak terrorhandlingen. Den Gaza-baserte terroristorganisasjonen Hamas hevdet imidlertid at en av angriperne tilhørte deres organisasjon og at de to andre var fra Folkefronten for Palestinas frigjøring (PFLP). Sistnevnte terrorgruppe er knyttet til Abbas PLO.

De tre terroristene hadde tatt seg inn fra Vestbanken til Jerusalem på muslimenes hellig dag fredag midt under den pågående ramadan. Israel gjør det normalt lettere for muslimer å ta seg inn til Jerusalem under den hellige måneden ramadan. Israel er blitt kritisert for å  være restriktive med besøk på al-Aqsa-moskeen i Øst-Jerusalem av unge, militante palestinere. Men i år , som tidligere, hadde de løsnet litt på sikkehertsforanstatningene i forbindelse med muslimenes hellige måned..

CARL GUSTAV MASKINPISTOL: Terroristene var utstyrt med en Carl Gustav maskinpistol. Foto: Israelsk politi

Terroristene var denne gangen utstyrt med kniver og et maskingevær av typen Carl Gustav.

Leave a Reply

Your email address will not be published.