PARIS-ANGREPET: RADIKAL MUSLIM HADDE VÅPENDEPOT HJEMME

GUL RØYK: Gul røy velter ut av terroristens bil like etter at han bevisst kjorte inn i en kolonne med politibiler i Paris mandag ettermiddag. Foto: Twitter

 

Mannen som ble drept da han kjørte sin bil lastet med våpen og to store gassbeholdere inn i en kolonne med politibiler på Champs-Élysées mandag, hadde et stort våpenlager hjemme. Mannen, som var kjent av politiet som en ytterliggående muslim siden 2015, hadde bæretillatelse for våpen.
I 31-åringens hjem fant politiet ytterligere våpen. Flere i hans familie, som tilhører en radikal muslimsk gruppe, er også pågrepet.
Da terroristen kjørte inn i en kolonne med politibiler på Champs-Élysées mandag ettermiddag, hadde han to store gassbeholdere, to håndvåpen og en kalasjnikov automatgevær i bilen. Han hadde fått bæretillatelse for et håndvåpen før han havet på sikkerhetspolitiets såkalte «Fiche S»-liste etter at det ble kjent at han tilhørte en radikal gruppe muslimer.
Han ble holdt under en viss oversikt, men man var redd for å frata han våpnene fordi han da ville forstå at han var overvåket.

GASSBEHOLDERE: Jihadisten som kjørte sin bil inn i en kolonne med politibiler i Paris mandag ettermiddagen hadde to store gassbeholdere, håndvåpen og et automatgevær i bilen. Foto: Faksimile France24

Statsminister Edouard Philippe har uttrykte forferdelse over at en person på sikkerhetspolitiets liste over jihadister fortsatte kunne ha bæretillatelse for våpen.
Frankrike har hatt unntakstilstand siden islamistiske terrorister drepte 130 mennesker i og rundt Paris i november 2015.
Den 31 år gamle mannen som stod bak attentatforsøket på mandag døde under angrepet på politibilene.

Leave a Reply

Your email address will not be published.