McMaster: – Volden i Charlottesville var terrorisme

 

VOLDSOMME: Det var voldsomme sammenstøt mellom ytre høyre og ytre venstre da en høyreekstremist kjørte en bil inn i folkemengden i Charlottesville. Foto: You Tube

 

Trumps sikkerhetspolitiske rådgiver, H.R. McMaster, kaller volden mot folk som demonstrerte mot de høyrenasjonalistiske demonstrantene, for terrorisme. En 32 år gammel kvinne døde og 13 andre ble skadet da en bil pløyde inn i en motdemonstrasjon mot nasjonalistene i Charlottesville i Virginia lørdag. President Donald Trump fikk kritikk av flere da han fordømte vold på «mange sider» og nektet å diskutere de hvite nasjonalistene spesifikt.
– All den tid du begår et angrep mot folk for å skape frykt, så er det terror. Det faller inn under definisjonen på terrorisme, uttalte McMaster til fjernsynskanalen ABC søndag.
Også Donald Trumps datter, Ivanka Trump, fordømmer handlingen i Charlottesville.
På Twitter skriver hun at «det bør ikke være noen plass i samfunnet for rasisme, hvit nasjonalisme eller ny-nazister. Vi må alle komme sammen som amerikanere – og bli en forent nasjon.»

EKSTREMIST: En høyreekstremist, James Alex Field,  er pågrepet og siktet for å ha kjørt en bil inn i en folkemengde i Charlottesville i Virgina.

Representanter for flere grupper av høyreekstremister – inkludert KKK – hadde fått tillatelse til en demonstrasjon mot at en statue av tørstatsgeneralen Robert E. Lee skal fjernes. Demonstrantene ble møtt av en stor gruppe motdemonstranter fra flere grupper på den ekstreme amerikanske venstresiden. Et gigantisk gateslag holdt på da en bil pløyde inn i menneskemengden. Flere mennesker ble liggende igjen i gaten. En kvinne døde av skadene og flere ble skadet. Politiet arresterte siden den 20 år gamle James Alex Field. Field er hvit fra Ohio og hadde tidligere på dagen vær med i demonstrasjonen sammen med gruppen Vanguard American som er er en såkalt supremasistisk gruppe.

Leave a Reply

Your email address will not be published.