NEDGANGEN FORTSETTER FOR REMA

 

 

SLITER: Rema sliter med fall i omsetningen. Foto: Rema 1000

Remas 1000 fortsetter sin nedgang. I april falt kjedens omsetning med to prosent. Hittill i år har dagligvarekjedens salg falt med 4,2 prosent, mens hovedkonkurrentene Kiwi og Coop Extra så langt i år har vokste med henholdsvis 2,6 og 4,4 prosent. Det viser tall fra analysebyrået Nielsen som Aftenposten har fått tilgang til.
Ekspertene mener Rema har tapt omdømme etter den mye omtalte leverandørstriden i Rema. Hvis en leverandør ikke klarer å få til en såkalt «bestevenn-avtale» med Rema vil leverandøren miste hylleplasser hos Rema. Det har gått ut over flere bryggerier som har mistet muligheten til å selge øl hos Norges tredje største dagligvarekjede.
Også Remas «Æ-kampanje» har vært mindre heldig,  ifølge ekspertene selv om 800.000 nordmenn lastet ned Æ-appen da den ble lansert.
Remas prioritering av Ringnes, og bortfall av Hansa, Aas og Mack på nasjonalt plan, har ført til store protester og nedgang i omsetningen. Rema har delvis snudd, og blant annet gitt Mack en lokal leverandøravtale i Nord-Norge.
Odd Reitan åpnet sin første Rema-butikk på Bromstad i Trondheim i 1979 med tyske ALDI som forbilde. Rema 1000 har i dag ca. 550 butikker i Norge.

Leave a Reply

Your email address will not be published.