NORWEGIAN-SELSKAP STARTER PILOTUTDANNELSE I ARENDAL

GODE UTSIKTER: Det er en skrikende mangel på piloter verden over. Disse to pilotene flyr for rumenske Blue Air, som blant annet har begynt å fly mellom Oslo og Bukuresti. Foto: Blue Air

 

Pilotmangelen tvinger Norwegian til å starte sin egen pilotskole i Arendal. Det er selskapet OSM Aviation som starter opp egen skole som skal utdanne 100 piloter årlig. Selskapet eies av Norwegian, Espen Høiby og grunnleggeren Bjørn Tore Larsen.
Skolen skal drives av flybemanningsselskapet OSM Aviation hvor Espen Høiby er adm. direktør, skriver Dagens Næringsliv.

Det er en skrikende mangel på piloter verden over, og ifølge flyprodusenten Boeing er det anslåtte behover for nye piloter de neste 20 årene omlag 600.000.
Seneste i sommer fikk Norwegian og Ryanair merke pilotmangelen da deres piloter ikke greide å bemanne alle flyene i årets travleste måneder.
Fra før er det to muligheter i Norge for pilotutdannelse ved siden av hos Forsvaret. Universitetet i Tromsø utdanner piloter ved en avdeling på Bardufoss, og i Sandefjord finnes Pilot Flight Academy.
Høiby sier til Dagens Næringsliv at studentene som består alle prøvene og testene vil få jobb hos OSM Aviation hvor både Norwegian og andre selskaper som er kunder hos selskapet, kan bli aktuelle å fly for.
Prisen for studiet – som studentene selv må betale – blir ca. én million kroner pluss «utsjekk» på én eller to flytyper. Det beløper seg til ca. 250.000 kr per flytype.
Flyvermangelen har ført til økte pilotlønninger de siste årene. Mangelen skal være størst i USA og Kina, og i USA hare det vært en merkbar lønnsøkning for pilotene de siste årene.
Ved siden av å sarte opp en ny pilotskole i Arendal, har OSM Aviation kjøpt 51 prosent av flyskolen Aviation Academy (SAA) i Sverige. Går det som forventet vil OSM utdanne 100 piloter årlig ved hver av skolene.
OSM Aviation har i dag ca. 5000 ansatte. De forsyner selskaper som Norwegian, Finnair og Turkish Airlines med piloter og kabinpersonell.
Skolen i Arendal vil ligge ved den lille private flyplassen Gullknapp. Nå skal utdannelsen godkjennes av Statens lånekasse, før studentene kan begynne på sin to-årige utdannelse.

Tekst: Morten Aasbø

Leave a Reply

Your email address will not be published.