Lonely Planet: TALLINN GIR MEST FOR PENGENE

 

IDYLLISK: Gamlebyen i vinterskrud sett fra Toompa. Foto: EAS/Visit Estonia

Tallinn har mye å by turistene på – og alt til en svært god pris. Den siste til å oppdage det er den australske guide-giganten Lonely Planet. Tallinn er kåret til vinneren i «best value destination» i verden for 2018. Det betyr at reisespesialistene i verdens største redaksjon for reisehåndbøker mener at Tallinn er den destinasjonen du får mest kvalitet igjen for pengene.
Lonely Planet skriver i sin begrunnelse at «Estlands hovedstad er en kompakt og fasjonabel by som gir deg svært mye for pengene. Oppdag en av Øst-Europas flotteste gamlebyer til fots helt gratis, bo på svært fine gjestehus eller privat. Nyt utsikten over Østersjøen fra toppen av det flate taket på den enorme byhallen (Linnahall)» , skriver Lonely Planet.

Nå skal det tilføyes at Lonely Planet først og fremst henvender seg til ryggsekkturister i alle aldersgrupper, men Tallinn har også luksushoteller til svært lave priser.
Reisehåndbok-selskapet er klar over at du ikke er alene som turist her – det går lavprisfly til Tallinn fra de fleste større byer i Europa. Men hvis du vil stikke deg litt bort fra turiststrøkene, kan du ta en gåtur (eller fem minutters trikketur) til den gamle arbeiderbydelen Kalamaja. Bydelen kan sammenlignes litt med Grünerløkka i Oslo – bare i litt mindre målestokk, men til priser som ligger på en tredel av hva det koster i Oslos hippeste bydel. I Kalamaja finner du blant annet Telliskivi Creative City. Med masse spennende innenfor mat, musikk og underholdning.

VORSPIEL: En benk, en flaske vodka med blandevann. Og fredgskvelden har begynt. Sommer som vinter.Foto: M. Aasbø/Essensielt

I klassen Best Value-kategorien ble Lanzarote nummer to og den amerikanske delstaten Arizona nummer tre. Lonely Planet mener samtiidig at Chile er det beste landet å dra til i 2018. Verdens beste by for turister i 2018 skal være spanske Sevilla. Beste region neste år er nordiske Belfast og Causeway Coast like ved. Alt ifølge reisenerdene i Lonely Planet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.