AP FALLER YTTERLIGERE I NY MÅLING

AP faller på nye måling og får 25,1 prosents oppslutning på en ny måling for Opinion. Det betyr at Ap har falt med 11 prosentpoeng på ett år.

AGENDA: Daglig leder Marte Gerhardsen i Tankesmien Agenda. Foto: Åsa Maria Mikkelsen/Agenda

– At Ap ikke har klart å mobilisere i høst, henger sammen med et dårlig halvår. For å komme seg ut av det må Arbeiderpartiet på banen og snakke om politikk igjen. I det siste har det handlet mye om andre ting enn politikk, som meningsmålinger i valgkampen og interne uenigheter etterpå. Det begeistrer selvfølgelig ikke velgerne, sier daglig leder Marte Gerhardsen i Tankesmien Agenda til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).
Høyre går tilbake ett prosentpoeng til 25,7 og MDG går tilbake 1,1 prosent til 3,8. SV går frem 1,4 prosentpoeng. Ellers er det små endinger i målingen som ble gjort av Opinion for ANB i tidsrommet 31. oktober til 6. november.
Marte Gerhardsen tror ikke at Aps nedgang skyldes at de er inne i den samme dårlige trend som vi har sett for flere sosialdemokratiske partier i andre land i Europa. Og som også MArtin Kolberg har advart mot.
– Jeg har ingen grunn til å tro at Arbeiderpartiet nå er inne i samme dårlige trend som vi har sett i en del andre land, sier hun.

Leave a Reply

Your email address will not be published.