– AP GÅR VEKK FRA EN STRENG OG ANSVARLIG LINJE I ASYLPOLITIKKEN

Sylvi Listhaug (Frp) gikk i Stortinget hardt ut mot Aps forslag om at de afghanske ungdommenes asylsøknad nå igjen skal behandles på nytt. Innvandrings- og integreringsministeren mener partiet nå går vekk fra en streng og ansvarlig linje i asylpolitikken. Hun etterlyser en redegjørelse fra Ap om hva partiet egentlig vil.

ETTERLYSER: Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug etterlyser en redegjørelse fra Ap om hva partiet egentlig vil.  Foto: Ilja C. Hendel/Frp

– Dette er såpass tynt at jeg må si at jeg lurer svært mye på hvordan jeg skal følge det opp, sa Listhaug.
Aps forslag, som Venstre, Senterpartiet og KrF støttet, innebærer at regjeringen opphever en instruks fra regjeringen om å avvise UDIs anmodning om en oppmykning, slik at flere av de enslige ungdommene får bli i Norge. Ifølge Støre vil deres forslag gi forvaltningen større mulighet til å utøve skjønn.
Listhaug viste til at Ap tidligere har sagt at asylreglene ikke ska endres, men at det vil være konsekvensen hvis instruksen om henvisning til internutflukt oppheves.
– Hva vil Ap ha i stedet? Jeg har forstått at endringene skal bestå i at mangel på omsorgspersoner, nettverk og ressurser til å klare seg i internfluktområdet skal ha betydning for om enslige mindreårige skal få opphold på humanitært grunnlag. Det har betydning allerede i dag, fremholdt hun.
Listhaug mener dagens vedtak kan bli oppfattet som at Norge nå myker opp sin asylpolitikk i en tid hvor de aller fleste landene er opptatt av å føre en streng politikk.
– Det er 65 millioner mennesker på flukt i verden i dag. Hvorfor konsentrere seg om noen få i det store bildet, de som har kommet til Norge og som utlendingsmyndighetene mener ikke trenger beskyttelse? spurte innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) i debatten på Stortinget.
Også Frps innvandringspolitiske talsmann Jon Helgheim, mente også at Ap med sitt forslag forlater den ansvarlige og strenge linjen i asylpolitikken. Han hevdet at Ap-forslaget vil gjøre Norge til Europas frihavn for asylsøkere.
– Blir dette resultatet, vil nyheten spre seg til Afghanistan og menneskesmuglerne, sa Fremskrittspartiets Jon Helgheim.

– Jeg vil ikke være med på å spre falske drømmer, sa Jon Helgheim – Frps innvandringspolitiske talsmann. Foto Bjørn Inge Bergstuen/Frp

Helgheim sa han ikke ville være med på spre falske drømmer – drømmer som vil bli knust på et senere tidspunkt.
– Jeg vil ikke være med og signaliserer at Norge er en frihavn, advarte Jon Helgheim.

Leave a Reply

Your email address will not be published.