NAVA ARTZI (1954-2017)

 

DØDE: Nava Artzi døde lørdag i Tel Aviv 63 år gammel. Foto: Wikipedia Commons

 

Den israelske dramatikeren og poeten Nava Artzi døde lørdag i Tel Aviv 63 år gammel. Den populære forfatteren måtte gi tapt for kreften.
Nava Artzi var datter av en Holocaust-overlevende og hennes forfatterskap handlet mye om å beskrive Israels «Second Generation» – barn av Holocaust-overlevende.
Hun var født i Jaffa og datter av den kjente politikeren og Knesset-medlemmet Yitzhak Artzi.
Han var i sin ungdom en kjent sionist-aktivist i Bukovina i Romania. Hennes mor, Mimi Margalit, kom levende fra et opphold i fangeleiren Auschwitz.
Nava Artzi publiserte 16 bøker –og mange av de var oversatt til en rekke språk. Romanen «And the Rat Laughed» ble bearbeidet for opera.
Nava var for en tostatsløsning, og mente Israel var et svært interessant sted å leve. Men, som hun en gang utdypet overfor et tysk magasinet, så drømte hun av og til at hun levde i det velfungerende og rolige Sveitz.
Hun var gift med Noam Semel, som er teatersjefen ved Cameri Theatre i Tel Aviv. De har tre barn sammen. Hennes bror er det kjente rockemusikeren Shlomo Artzi, som deltok for Israel i Eurovision Song Contest i 1975.

Leave a Reply

Your email address will not be published.