Egyptisk advokat om en lettkledd kvinne: – EN NASJONAL PLIKT Å VOLDTA HENNE

 

Skjermdump fra Memri.org

Mens europeiske og amerikanske menn i maktposisjoner får på pukkelen når de viser utilbørlig oppførsel overfor det motsatte kjønn, er det litt andre diskusjoner i den muslimske delen av verden. Her er kvinnene ofte fritt vilt når de nekter å ta på seg hijab og nikab eller kler seg på en måte som maktmennene mener er utfordrende eller uislamsk.
Følgende video er hentet fra den egyptiske TV-kanalen al-Assema, som mange mener er en halvoffisiell TV-kanal, ettersom at den nå ledes av Muhammad Samir, som tidligere var offisiell talsmann for den egyptiske hæren.
En av debattantene er advokaten Nabih el Wahsh, som er en kjent islamist i Egypt, og som har ført flere rettssaker mot intellektuelle og artister som han mener driver uislamsk og annen umoralsk virksomhet.
Når advokaten spør noen kvinnelige meddebattanter om de synes det er greit at kvinner går rundt på gaten og viser» halve bakenden», ender advokaten med følgende kraftsalve: «Når en kvinne går slikt kledd, så er det en patriotisk plikt å trakassere henne seksuelt, og en nasjonal plikt å voldta henne». Han gjentar sågar oppfordringen om voldtekt når enkelte av kvinnene i panelet protesterer. Videoen avslører også at Egypt har et litt bakstreversk syn på homofili.

(Takk til Memri som er en israelsk organisasjon som overvåker medier i de arabiske/muslimske nabolandene). Her kan du se videoen:

https://youtu.be/E-P87-FaZdI?t=82

Leave a Reply

Your email address will not be published.