NRK SKAL LEDES AV SOSIALIST I NYE SEKS ÅR

NYE SEKS ÅR: Thor Gjermund Eriksen får nye seks år som kringkastingssjef. Foto: Anders Leines/NRK

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen (51) blir sittende i jobben helt frem til 2025. Styret i NRK sier fornøyd med hvordan Eriksen har ledet Norges største mediebedrift de siste fem årene og gir han nye seks år fra 2019. Eriksen har lang bakgrunn fra SV og skiftet parti til Ap før han gikk inn i stillingen som kringkastingssjef i 2013.
Styreleder i NRK, Birger Magnus, sier styret er fornøyd med hvordan Eriksen har ledet NRK de siste årene

– Det er satt i gang og gjennomført en rekke tiltak for å sikre at NRK kan utføre sitt allmennkringkasteroppdrag i en tid kjennetegnet av digital transformasjon og et betydelig mer internasjonalt konkurransebilde, sier styreleder Birger Magnus på vegne av styret.
Eriksen var politisk aktiv i SV på 1990-tallet, men meldte siden overgang til AP. Eriksen var flere år medlem av sentralstyret i SVs ungdomsorganisasjon Sosialistisk Ungdom, og var frem til han ble utnevnt til kringkastingssjef medlem i Arbeiderpartiet. Han har vært pressesekretær på Stortinget for SV og blant annet personlig rådgiver for Erik Solheim og tidligere byrådssekretær for miljø- og samferdselsbyråd Raymond Johansen i Oslo.
Han har tidligere vært konsernsjef i A-media (tidligere Edda Media og A-pressen), og var også sjefredaktør i Dagbladet.
Eriksen har de siste årene hentet mange mellomledere fra sin gamle bedrift Dagbladet til NRK.
Kort tid etter ansettelsen som kringkastingssjef kom det frem at Eriksen hadde et kjæresteforhold til Ann Kristin Enkrog, TV 2s direktør for HR og administrasjon, men at han ikke informerte NRKs styre om dette før ansettelsen.

Eriksen sier til NRK – etter at det ble klart at han får nye seks år som NRK-sjef, at han ikke tenke seg en mer spennende og mer krevende oppgave enn å bidra til at NRK opprettholder oppslutningen og fortsatt leverer godt på alle områder.
– NRK har en viktig oppgave som en inkluderende og mangfoldig fellesarena. For at vi skal lykkes, må vi ha godt omdømme, stor tillit og evne til å omstille, fornye og forbedre oss hele tiden, sier Thor Gjermund Eriksen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.