TITUSENER AV KORSANGERE SAMLES I RIGA I JULI

SANGFESTIVAL: Opptil 13.000 korsangere er samlet på samme scene under de største konsertene i Riga i sommer. Foto: Facebook

Alle de tre baltiske landene er kjent for sine store sang- og dansefestivaler. Frigjøringen fra Sovjetunionen tidlig på 1990-tallet ble da også kalt «Den syngende revolusjonen» i både Estland og Latvia – og i litt mindre grad i Litauen.  I sommer er det igjen klart for en stor latvisk sangfestival i Riga – som arrangeres hvert femte år.

Tusener av kor og dansegrupper samles i hovedstaden Riga i perioden 30. juni til 7. juli. Latvian Song and Dance Celebration har blitt arrangert helt siden 1873. Selv ikke under den sovjetiske okkupasjonen greide de å dempe det baltiske folkets sangglede, selv om sosialistene  tvang korene til å inkludere sovjetiske- og sosialist-sanger i repertoaret. 

Latvia fyller i år også hundre år som selvstendig nasjon (Latvia var som kjent en selvstendig nasjon i mellomkrigsperioden) , noe som også vil prege årets sangfestival.

Selv om de største konsertene vil foregå på sangscnener i byens sentrale parker samt den store sangfestivalscenen i parken Mezapark litt nord for byen, vil byen pregfes avc de mange tilreisende sangkorene.  På de største arrangementene vil hele 13.000 sangere være samlet på en scene.

Les mer på http://dziesmusvetki.lv eller på www.latvia.travel/en.lv

Leave a Reply

Your email address will not be published.