NONSTOP OSLO–TEL AVIV MED NORWEGIAN

ENDELØSE STRENDER: Tel Aviv har endeløse strender fra Jaffa i sør helt opp til Tel Aviv havn i nord. Foto: Morten Aasbø/Essensielt

Fra slutten av oktober kan du fly nonstop mellom Norge og Israel. Norwegian åpner 31. oktober nonstop-rute mellom Gardermoen og Ben Gurion-flyplassen mellom Tel Aviv og Jerusalem. Oslo blir den siste skandinaviske flyplassen som får en nonstop-rute til Tel Aviv. Ruten skal flys to ganger i uken – onsdager og lørdager. Og du slipper nattflyvninger som du ofte må når du flyr via andre europeiske flyplasser.

Allerede nå kan du sikre deg billetter til Israel for ca. 2000 kr tur-retur.  

STRANDKOS: Folk i Tel Aviv kan nyte strandlivet det meste av året. Foto: Morten Aasbø/Essensielt

Dermed slipper nordmenn å  måtte bytte fly på en europeisk lufthavn – noe som ofte gjør reisen to-tre timer lenger. 

Tidligere forsøk på å etablerer direkteruter mellom Norge og Israel har strandet på uenighet om hvordan sikkerhetsopplegget skal fungere. Israelerne stiller svært høye krav til sikkerhetssjekken og vil normalt  krevde å ha israelske folk som sjekker de som skal fly til Israel.

Ved tidligere charteravganger til Israel fra Norge har det normalt  blitt sendt opp sikkerhetsfolk fra København eller fra Stockholm, for å foreta sikkerhetskontrollen ved norske flyplasser.

En rekke flyselskaper – også Norwegians lavpriskonkurrenter Ryanair, WizzAir, WOW og Easyjet, har nå etablert ruter til Tel Aviv og delvis også Eilat sør i landet ved Rødehavet. Det har igjen fått prisene til å gå dramatisk ned. SAS vil i vinter fly mellom Stockholm og Eilat.

Les også: Stadig nye flyselskaper vil fly til Israel

– Med en ny direkterute mellom Oslo og Tel Aviv, samt flere avganger på en rekke eksisterende ruter til og fra Oslo, ser vi frem til å ønske enda flere reisende velkommen om bord våre fly, sier kommersiell direktør Thomas Ramdahl i Norwegian i en pressemeldiung.

FØRSTE NONSTOP-RUTE: Norwegian sørger for den første nonstop ruten mellom Norge og Israel. Foto: Norwegian

Tel Aviv har drøye 400.000 innbyggere og har et klima som tilbyr badetemperaturer i ni av årets måneder. Byen har også et forrykende uteliv, og er en mer sekulær by enn hovedstaden Jerusalem. 

JERUSALEM: Jerusalem er Israels hovedstad og største by. Her gamlebyen sett fra Oljeberget.Foto: Morten Aasbø/Essensielt

Flyplassen Ben Gurion, ligger 15 km sørøst for Tel Aviv, og er også flyplassen for Jerusalem.

Tekst: MORTEN AASBØ

Leave a Reply

Your email address will not be published.