OSLO-POLITIETS SÆRBEHANDLING AV MUSLIMER VEKKER REAKSJONER

 

 

VEKKER REAKSJONER: Oslo-politiets hilsner til muslimer under deres religiøse høytider vekker reaksjoner. –Ingen andre religiøse minoriteter får slike hilsener, sier kritikerne.

 

Oslo-politiets hilsener på Facebook til byens muslimer i forbindelse med  Id-feiringen etter Ramadan-avslutningen, har fått mange sinte reaksjoner på Facebook. Mange spør seg hvorfor politiet, statsministeren og kulturministeren skal gratulerer muslimene under deres religiøse høytidsdager, men ikke gjøre det samme når andre religiøse minoriteter feirer sine høytider.

En kritiker ramser opp et dusin ikke-muslimske religiøse høytider i mai måned som ikke ble viet oppmerksomhet av hverken Oslo-politiet eller landets politiske ledelsen.

FÅR IKKE HILSENER: Mange religiøse høytider får ikke oppmerksomhet av Oslo-politiet. Foto: Faksimile Facebook

«La oss slippe et politi som engasjerer seg med hverken den ene eller den andre religionen. Når dere så hemningsløst flørter med Islam gir det dere en ideologisk slagside som ikke skal forekomme hos politiet i en sekulær rettsstat. Skjerp dere.» skriver en annen.

En annen kommenterer det slik: Er Oslopolitiet blitt eit religionspoliti?? Kvifor sender ikkje Oslopolitiet helsingar til andre religionar på deira høgtider og heilagdagar? Kvifor senda helsing spesifikt til muslimar? Eg reagerar veldig sterkt på dette! Eg vil ikkje ha favorisering av enkelt religionar verken av politiet eller andre styresmakter. Då mistar dei folket sin respekt!.

Ledelsen ved Oslo-politiet  har foreløpig ikke valgt å kommenterer kritikken på sine facebooksider.

Leave a Reply

Your email address will not be published.