OVER ÉN MILLION  FLYPASSASJKERER I LUFTEN SAMTIDIG

TETTI TETT: Flyene over Europa og Nord-Amerika går tett i tett når man ser det fra en satelitt. her nettsidene til FlightRAdar24. Foto: FAlsimile FlightRAdar24

Dataselskapet FlightAware interesserer seg for alt som rører seg av fly på bakken og  i luften. De har regnet ut at  i 2017 var det i snitt 9.728 kommersielle  passasjerfly i luften til enhver tid. Til sammen hadde de – i snitt – totalt 1.270.406  passasjerer om bord.

Det er da man oppdager at ulykkesstatistikken blant kommersielle passasjerfly er imponerende god. Noen få hundre per år dør totalt i hele verden – og antallet ulykker og dødsfall går nedover. Da er da statistikerne med humøret i behold  kan  slå fast at sjansen for å død i en flyulykke med et passasjerfly er langt mindre enn at du skal bli sparket ihjel av en apekatt.

Og hvis du lurer på hvilken dag de færrest av oss sitter om bord i et passasjerfly – så har de som tipper 1. januar helt rett. På den datoen i 2017 var det i snitt 3.354 fly i luften.  Dagen med flest  fly over bakken var 5. august med i snitt hele 12.856 fly og 1,590.929 mennesker «sky-bound» på samme tidsrom.

STERK VEKST: Flytrafikken vokser i hele verden.  Spesielt blant lavkostselskapene (her Ryanair) er veksten svært sterk. Foto: Ryanair

Leave a Reply

Your email address will not be published.