HARKET SIKRET SEG 10 MILLIONER I UTBYTTE

SUKSESS: Morten Harket har sikret seg et utbytte på 10 millioner kroner de to siste årene etter at «Cast in Steel»-turneen ble en suksess. Foto: Morten Aasbø

«Cast in Steel»-turnéen til A-ha ble en økonomisk suksess for A-ha og deres manager Harald Wiik. Kapital skriver i sitt seneste nummer at Morten Harkets aksjeselskap Compass Point  i 2016 – etter flere magre år – kunne bevilge eieren et utbytte på fire millioner kroner og ytterligere 6,5 millioner kroner i 2017.

Kapital kunne i 2015 fortelle at selv om A-ha har hatt millioninntekter på albumer og konserter opp gjennom årene, stod Morten Harket oppført med null i ligningsformue helt opp til 2014.  Men etter at A-has tiende studioalbum kom ut i september 2015, gikk ligningsformuen til Morten Harket opp i over 12 millioner kroner i 2016. 

Harkets selskap Compass Point, hadde i 2017 et årsresultat på litt over 700.000 kroner mot 11 millioner kroner i 2016.

Også Magne Furuholmen gjør det bra som musikere og kunstner. Hans selskap hadde riktignok kun et overskudd på drøye 900.000 kroner i 2017 – mot hele 12,5 millioner kroner i 2016.

Pål Waaktaar-Savoy har for lengst utvandret til USA og har ingen aksjeselskap i Norge. Han er trolig den som får mest økonomisk utbytte av A-ha ettersom han står alene som låtskriver for de fleste av A-has låter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.