SYRISK ASYLSØKER KNUSTE FASADE PÅ JØDISK RESTAURANT

PASSIVE: To nerderlandske politifolk stod en stund passive mens den syriske asylsøkeren kbuste vinduer og døren til en jødisk restaurant i Amsterdam. Foto: Skjermdump fra Youtube

En syrisk asylsøker slipper fengselstraff etter at han sist desember gikk løs på en jødisk restaurant i Amsterdam med kølle. Han knuste vinduer mens to politifolk stod passive og så på hendelsen. Mannen ropte «Palestina» og «Allahu akbar» (Allah er størst)  mens han vandaliserte restaurantens fasade.

Organisasjonen MIFF skriver – med Jerusalem Post  som kilde – at en nederlandsk domstol har dømt asylsøkeren til fire måneders betinget fengsel. Den nederlandske retten mente at de 52 dagene han satt i varetektsfengsel var lenge nok. Mannen ble i tillegg dømt til å erstatte skadene han påført restauranten som beløp seg til tilsvarende 8000 norske kroner – penger han sa han ikke hadde.

Den antisemittiske handlingene kom dagen etter at president Donald Trump hadde gjort kjent at USA ville flytte sin ambassade til Israels hovedstad Jerusalem. Noe overraskende ble syreren ikke dømt for hatkriminalitet – noe som trolig ville ført til en langt strengere straff.

Mange nederlendere reagerte på at politiet brukte lang tid på å gripe inn. En video av angrepet viser at to politifolk står å ser på mens syreren knuser vinduene uten å gripe inn. Først når syreren kommer ut på gaten etter å ha knust vinduene, griper de han og legger han i bakken.

Representanter for jødiske organisasjoner i Nederland og Belgia reagerer på den milde straffen.

https://www.facebook.com/theisraelproject/videos/10156809375922316/

videokilde: The Israel Project

Leave a Reply

Your email address will not be published.