TERRORFORSØK VED PARLAMENTSBYGGET I LONDON

SKADET: Tre personer ble skadet da en bilist med vilje kjørte inn i syklister og fotgjengere ved parlamenstbygningen i London i dag tidlig. Foto. Skjermdump fra BBC

Britisk politi karakteriserer det som en terrorhendelse da en bilist raste inn i syklister og fotgjengere og siden inn i en sperring ved  parlamentsbygningen i London tirsdag morgen. Mannen, som kjørte en mindre Ford Fiesta, ble overmannet av bevæpnede politifolk, som raskt kom til stedet.

Den antatte terroristen er i slutten av 20-årene , og stedet hvor terrorforsøket skjedde ligger noen hundre meter fra stedet hvor Khalid Masood drepte fem sivile og en politimann på Westminster Bridge for 17 måneder siden. Politi karakteriserer det som ren flaks at ingen av forgjengerne og syklistene som ble meid ned, ble drept i attentatet. 

GJERNINGSMANNEN: Den antatte gjerningsmannen ble pågrepet av bevæpnede politfolk like etter terrorforsøket. Foto: Skjemdump BBC

Tre skal være skadet, men ingen av de er i livsfare. Gjerningsmannen  skal ha meid ned minst 15 syklister og fotgjengere i morgenrushet inn til London sentrum.

Den antatte gjerningsmannen skal være fra Midlands og han er tidligere ikke kjent av britisk etterretningsvesen eller politiet. Han nekter foreløpig å samarbeide med politiet. Politiet skal ikke ha funnet noen våpen på mannen eller i bilen han brukte.

– Det ser ut som om dette var en villet handling, sier Neil Basu, som er sjef for britisk politis antiterror-enhet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.