“Balkan-krig” under guttekamp i fotball på Hadeland

For over 20 år siden flyktet de fra krigen på Balkan og fikk flyktningestatus i Norge. Men mandag kveld kom igjen konflikten mellom de muslimske kosovoalbanerne og de kristne serberne opp i dagen igjen under en guttekamp i fotball i Gran idrettspark på Hadeland. Politiet måtte rykke ut og  stagge to av foreldrene – som stod på hver sin side i Bosnia-krigen  på 1990-tallet.

“FRA GRAN”: Oppland Arbeiderblad hadde en merkelig dekning av saken i idrettsparken i Gran. Foto: Faksimile fra www.op.no

Det var under kampen mellom Gran G16 og Fagernes to av fedrene med bakgrunn fra eks-Jugoslavia barket sammen.

Flere av de andre foreldrene ringte politiet da de to innvandrerne gikk løs på hverandre midt under kampen. Etter en scoring fra det ene laget skal en serber ha jublet på en måte som gjorde en annen far – en kosovoalbaner –  så eitrende forbannet at han gjøv løs på faren til en gutt på motstanderlaget. Noen skal ha antydet at det ble viftet med et flagg – som definitivt ikke var norsk – under feiringen av et av guttelagets utligningsmål.

Politiet fikk roet ned gemyttene, og politiet tok med mannen fra Gran som hadde gitt den andre en kilevink som forårsaket kul og hevelse. Mannen er nå siktet, men løslatt. Det skal også ha vært funnet en kniv like der hvor slåsskampen skjedde, og politiet vil nå sjekke  om kniven  kan være knyttet til hendelsen.

Oppland Arbeiderbladet dekket forøvrig slåsskampen og politiets aksjon uten å nevne hverken det tidligere Jugoslavia, Kosovo eller Serbia. 

Det kom mange tusen bosniere og kosovoalbanere til Norge på 1990-tallet, men langt færre serbere.

TEKST: REDAKSJONEN

Leave a Reply

Your email address will not be published.