– QANTAS ER VERDENS SIKRESTE FLYSELSKAP

QANTAS: Australske Qantas er igjen kåret til verdens sikreste flyselskap. Foto: MORTEN AASBØ

Det australske flyselskapet Qantas er kåret til verdens sikreste flyselskap i en vurdering gjort av nettstedet AirlineRatings.com. SAS og Finnair kommer også med på den eksklusive listen over verdens 20 sikreste flyselskaper. Store lavkostselskaper som Norwegian, Ryanair, Wizzair og EasyJet, som aldri har hatt en dødsulykker, er ikke med i undersøkelsen ettersom de ikke er medlemmer av IATA. 

AirlineRatings har vurdert 405 flyselskaper fra hele verden ut fra faktorer som blant annet ulykkesstatistikk, vedlikehold av flyene og  flåtens alder.

Australske Qantas kommer best ut slik de har gjort det de siste fem årene. Sjefredaktør Geoffrey Thomas i AirlineRAtings sier at Qantas er en klar vinner og at de lenge har vært en pådriver  innenfor områder som sikkerhet og innovasjon. Qantas har ikke hatt dødsulykker siden jetflyene ble introdusert i kommersiell sivil luftfart tidlig på 1950-tallet.

Det blir stadig tryggere å fly. Tall fra luftfartskonsulentselskapet  To70 viser at det statistisk sett skjedde en dødsulykke med et fly for hver tre millioner flyvninger i 2018.

Her er listen på de 20 tryggeste flyselskapeme ifølge AilineRatings (i alfabetisk rekkefølge):

Air New Zealand

Alaska Airlines

All Nippon Airways

American Airlines

Austrian Airlines

British Airways

Cathay Pacific Airways

Emirates

EVA Air

Finnair

Hawaiian Airlines

KLM

Lufthansa

Qantas

Qatar Airways

Scandinavian Airline System

Singapore Airlines

Swiss

United Airlines

Virgin group of airlines (Atlantic and Australia)

Leave a Reply

Your email address will not be published.