Putin-kritiker Navalny: DØMT TIL TRE OG ET HALVT ÅR I FENGSEL

Putin-regimet slår hardt til mot regimekritikeren Aleksej Navalny (44). Russlands mest kjente opposisjonelle, som ble forsøkt forgiftet i fjor, er idømt en fengselsstraff på tre og et halvt år . Dommer Natalja Repnikova gav aktoratet medhold i at Navalny brøt meldeplikten som var knyttet til en tidligere betinget dom. En dom som de fleste mener var politisk.

DØMT TIL FENGSEL: Aleksej Navalny er utdannet jurist. Nå er han dømt til fengsel i tre og et halvt år.

Navalny ble i fjor forgiftet under et opphold i Sibir. Han var under legebehandling, og i koma i perioder, da han angivelig skal ha brukt meldeplikten. Navalny og hans venner mener Vladimir Putin står bak giftangrepet. Tyske leger fastslo at den russiske opposisjonelle ble angrepet med den militære nervegiften novitsjok. Navalny er en av mange Putin-kritikere som er blitt angrepet med nervegift.

Navalny må trolig sone straffen i en arbeidsleir.

Opprørspolitiet hadde slått en jernring rundt rettslokalet i Moskva. De siste dagene er flere tusen russere arrestert i forbindelse med demonstrajoner i solidaritet med Navalny. Det har vært demonstrasjoner i minst 100 byer i Russland.

DEMONSTRASJONER: Det har vært demonstrasjoner i sympati med Navalny i nærmere 100 russiske byer de siste dagene. Foto: Facebook

Navalny gikk til frontalangrep mot Vladimir Putin under rettsmøtet i Moskva i dag. Navalny mener at det var sikkerhetsstyrken FSB som stod bak giftattentatet i august i år. Vladimir Putin har full kontroll over FSB som er det nye navnet på KGB. Navalny uttalte under rettsmøtet at han er overbevist om at det var Putin hadde godkjent drapsforsøket på ham. Navalny mener Putin vil gå inn i historien som en forgifter – Vladimir forgifteren.

BEHANDLING: Aleksej Navalny ble i august fraktet i koma til Berlin for behandling etter giftattentatet. Her om bord i flyet på vei tilbake til Russland sammen med sin kjære Julia. Foto: Facebook

Aleksej Navalny har sittet varetekstfengslet i det velkjente fengslet Matrosskaja Tisjina  etter at han kom tilbake fra sykebehandlingen i Berlin 17. januar i år.

Leave a Reply

Your email address will not be published.