FÅR IKKE STILLE TIL VALG MOT PUTIN

FÅR IKKKE STILLE: Boris Nadezdin er for populær og får ikke stille til valg som kandidat ved presidentvalget i Russland i mars.

Boris Nadezdin sier han nå vil ta valgkommisjonenes avgjørelse til det russiske rettssystemet. Rettsystemet i Russland er ikke uavhengig, og kontrolleres av regimet. Mulighetene for å vinne der er mikroskopiske.

Nadezjdin ba kommisjonen om tre dager ekstra for å bevise at feilene var ubetydelige, men han fikk bare én dag på å overbevise kommisjonens medlemmer.

Nadezdin er født i Tasjkent i Uzbekistan og har en juridikum fra Moskva. 

Nadezjdin samarbeidet med opposisjonspoltikeren Boris Nemtsov før denne  ble skutt og drept på en bro utenfor Kreml i 2015. Nadezjdin snakker utmerket engelsk og har gjentatte ganger kritisert Putins invasjon i Ukraina. Han er også svært kritisk til Putins  forfølgelse av homofile og vil slippe landets mange politiske fanger fri samt normalisere forholdet til Vesten.

Putin-regimet lar normalt noen ufarlige kandidater stille opp mot han ved presidentvalg. Også i år vil en kandidat fra  kommunistpartiet og en ultranasjonalist stille til valg. De har igen muligheter tilmå utfordre Putin og er heller ikke kritiske til den sittende presidenten.

I desember i fjor ble det klart at den russiske trebarnsmoren og TV-journalisten Jekaterina Duntsova (41) blir nektet å stille mot Putin ved presidentvalget i mars. Hun har også markert seg som en skarp motstander av Putins invasjon av Ukraina.

Valgkommisjonen mente de fant feil ved noen av underskriftene som Duntsova hadde samlet inn. Noe lignende var begrunnelsen som den mer kjente Aleksej Navalnyj fikk høre da han i desember 2017 ble nektet å stille som presidentkandidat. Han ble senere forsøkt drept med gift og sitter nå fengslet.Putin-regimet frykter den opposisjonelle Boris Nadezdin (60) og nekter han å delta i det kommende russiske presidentvalget i mars. Valgkommisjonen påstår det er feil ved de innsamlede underskriftene. Nadezdin sier han har samlet inn langt flere underskrifter enn det som kreves.

Boris Nadezdin sier han nå vil ta valgkommisjonenes avgjørelse til det russiske rettssystemet. Rettsystemet i Russland er ikke uavhengig, og kontrolleres av regimet. Mulighetene for å vinne der er mikroskopiske.
Nadezjdin ba kommisjonen om tre dager ekstra for å bevise at feilene var ubetydelige, men han fikk bare én dag på å overbevise kommisjonens medlemmer.
Nadezdin er født i Tasjkent i Uzbekistan og har en juridikum fra Moskva.
Nadezjdin samarbeidet med opposisjonspoltikeren Boris Nemtsov før denne ble skutt og drept på en bro utenfor Kreml i 2015. Nadezjdin snakker utmerket engelsk og har gjentatte ganger kritisert Putins invasjon i Ukraina. Han er også svært kritisk til Putins forfølgelse av homofile og vil slippe landets mange politiske fanger fri samt normalisere forholdet til Vesten.
Putin-regimet lar normalt noen ufarlige kandidater stille opp mot han ved presidentvalg. Også i år vil en kandidat fra kommunistpartiet og en ultranasjonalist stille til valg. De har igen muligheter tilmå utfordre Putin og er heller ikke kritiske til den sittende presidenten.
I desember i fjor ble det klart at den russiske trebarnsmoren og TV-journalisten Jekaterina Duntsova (41) blir nektet å stille mot Putin ved presidentvalget i mars. Hun har også markert seg som en skarp motstander av Putins invasjon av Ukraina.
Valgkommisjonen mente de fant feil ved noen av underskriftene som Duntsova hadde samlet inn. Noe lignende var begrunnelsen som den mer kjente Aleksej Navalnyj fikk høre da han i desember 2017 ble nektet å stille som presidentkandidat. Han ble senere forsøkt drept med gift og sitter nå fengslet.

TEKST: MORTEN AASBØ

Leave a Reply

Your email address will not be published.