Vil ha russisk megastjerne på liste over “utenlandske agenter”

Russiske påtalemyndigheter ber landets  justisminister om å føre opp Alla Pugatsjova (74) på listen over «utenlanske agenter» etter at hun ved flere tilfeller har kritisert Putins angrepskrig mot Ukraina. Paret har nå flyttet fra Russland.

ANTI-PUTIN: Alla Pugatsjova og Maxim Galkin er sterke motstandere av Putin. Foto: Instagram

Den russiske megastjernen har blitt mer og mer kritisk til Putin-regimet og hun har valgt å forlate Russland sammen med sin mann Maxim Galkin (45) og deres to felles barn.

MØTE: Pugatsjova under et møte i 1984. Foto: Privat

Pugatsjova har solgt sitt luksuriøse hjem i Moskva og har de siste årene bodd i både Israel ( hvor hun også er statsborger) og Kypros.

Maxim Galkin, hennes 30 år ynge ektemann, har vært enda mer kritisk mot Putins brutale krigføring og har vært ført opp på listen over «utenlandske agenter» det siste året.  Galkin er også en magakjendis som pop- og tv-stjerne i Russland og har store problemer med å holde konserter i landet. Myndighetene har også frarådet selskaper til å bruke han i reklamekampanjer.

I 2022 bad Pugatsjova selv om å bli oppført på listen over «utenlandske agenter.

Alla Pugatsjova har tidligere hatt et nært forhold til makthaverne i Kreml. Hun snakket varmt  om Mikhail Gorbachov da han døde i 2022, og lot seg dekorere med en hedersmedalje av Vladimir Putin for noen år siden. Men nå er det ingen tvil om hva megastjernen mener om krigføringen mot nabolandet.

Tekst: MORTEN AASBØ

HEDRET: Vladimir Putin hendret Alla Pugatsjova for få år siden. I dag er hun en sterk motstander av tyrannen i Kreml. Foto: INSTAGRAM

Leave a Reply

Your email address will not be published.