PUATSJOVA HAR BRUTT MED DIKTATOR PUTIN

Alla Pugatsjova (75) er Russlands mest populære popstjerne slik hun har vært det gjennom flere tiår både som borger i Sovjetunionen og i dagens Russland. Hun har ikke alltid vært så politisk bevisst. Det var hun ikke da vi møtte henne som VG-journalist i Stockholm i 1984. Men i dag tar hun et klart standpunkt mot diktatoren i Kreml – Vladimir Putin.

Så klart et standpunkt det går an å ta. Hun har solgt den gigantiske villaen hun hadde i Moskva sammen med sin unge ektemann – TV-personligheten Maxim Galkin. I dag bor de i landflyktighet i Israel og på Kypros.

BEVISST: Pugatsjova har blitt mer politisk bevisst de siste årene. Her fra et møte i Stockholm i 1984. Foto: Privat


Galkin har vært veldig tydelig på hva han mener om tyrannen Putin, og han er i dag oppført på en liste over «utenlandske agenter». I likhet med sin ektefelle får han ikke jobber i Russland lenger. Lukrative reklamejobber blir det også lite med for begge to. Men de greier seg, og er blitt enda mer populære i tidligere sovjet-stater som Ukraina, Georgia og de nå frie baltiske nasjonene.
Så om vi i tidligere artikler her i Essensielt har vært litt uklare på hva Pugatsova mener om Vladimir Putin, så sier vi nå: Unnskyld Alla!

Tekst: MORTEN AASBØ

MOTSTANDER: Alla Pugatsjova er ikke lenger noen fan av diktator Vladimir Putin.

REGIMEKRITISK: Alla Pugatsjova holder seg borte fra Russland så lenge Vladimir Putin fører en angrepskrig mot nabolandet Ukraina.

Leave a Reply

Your email address will not be published.