BODYRAFTING I RIVER KWAI

 

BODYRAFTING: River Kwai er ypperlig for bodyrafting forbi små landsbyer og fossefall. Foto. Morten Aasbø

Kast deg ut i legendariske River Kwai og la deg drive med strømmen gjennom naturskjønne omgivelser. Overnatt i en flytende bungalow i en idyllisk elvelandsby. Byen og regionen Kanchanaburi ligger bare drøye to timers biltur nordvest for storbyjungelen Bangkok og byr på et vell av aktiviteter og naturopplevelser. Du trenger ikke dra til Chiang Mai helt nord i Thailand for å oppleve det ekte Thailand.

KANCHANABURI(Essensielt) Utstyrt med solide redningsvester driver jeg sakte nedover Riwer Kwai elveløp gjennom den tropisk nasjonalpark Sai Yok. Oppdriften fra redningsvesten er så sterk at jeg kun trenger å justere kursen med små håndbevegelser. Det er nærmest som å sitte tilbakelenet i en komfortabel lenestol der jeg duver forbi enkle bambushytter, flåter på vei oppstrøms og vinkende småbarn langs elvebredden. Senere ender vi alle opp på en flåte fortøyd under et kraftig fossefall og med en kald Singh-øl innenfor rekkevidden.

Etter bodyraftingen og fossefallet blir vi installert i flytende bambusbungalower som ligger fortøyd langs elveløpet. Senere på kvelden kommer folk i de typiske langstrakte elvebåtene med vår forhåndsbestilte middagsmat bestående av velsmakende thairetter.

Vår guide og tilrettelegger, Oslo-mannen og tidligere modell Steffen Trulsen, stortrives i Kanchanaburi-området. Han er lommekjent i store deler av Thailand, men endte opp i Kanchanaburi for tre år siden. Et område av Thailand som er langt mindre turistifisert enn de thailandske øyene i sør og Chiang Mai-området helt nord i landet. Til Kanchanaburi lokker han sine mange venner innenfor den norske musikk- og tv-bransjen når de vil vekk fra maset hjemme i Oslo. Kjendiser som Madcon-Thshave, Vinny, Peter Peters, Triana Iglesias og Kimberly Larsen er noen av kjendisvennene som Trulsen har lokket til Kanchanaburi.

– Her er naturen vakker og spennende og folket er utrolig vennlige, smilende og lette å omgås, sier Trulsen.

Sammen med en lokal thailender driver han et lite selskap, Mellow Trek, som lokker med naturopplevelser, trekkingturer, svømming med elefanter, besøk i et tigertempel og turer til områdets historiske steder som Broen over Kwai (kjent fra den prisbelønte britiske drama- og krigsfilmen med samme navn) og Dødens jernbane. De to siste severdighetene skriver seg fra annen verdenskrig da ca. 120.000 allierte soldater og asiatiske tvangsarbeidere døde av sult og utmattelse under arbeidet med å bygge jernbanen i grensestrøkene mellom Thailand og Bangkok. Japanerne skulle bruke jernbanestrekningen for å frakte soldater og forsyninger fram til okkupasjonsmakten i Burma. Nærmere 300 fanger måtte bøte med livet for hver kilometer som ble bygget.

 

Oslo-mannen har tatt tursiter med på rafting i River Kwai i mange år. Foto: Morten Aasbø

Som turist kan du i dag ta et spesialtog fra Bangkok til Kanchanaburi, videre over Kwai-broen og til endestasjonen Nam Topk.

Etter besøk i jungelen og de mange historiske plassene som vitner om død og elendighet i en nær fortid, er det godt å avslutte dagen på en av de mange lokale restaurantene langs Kwai-elvens bredde. Thailenderne nevner ofte Kanchanaburi som mathovedstaden i landet, og sitter du og beundrer solnedgangen gjennom silluettene av Kwai-broen og nyter de lokale delikatessene – prøv Tom Ka Khai (kylling med kremet kokosmelk) vil du garantert ikke angre på at du tok ”omveien” opp til Kanchanaburi.

 

FAKTA Kanchanaburi

INNBYGGERE: 31.000.

REISE

Buss eller minibuss (Southern Bus Terminal) fra Bangkok tar normalt ca. to timer. Tog (fra Thonburi-stasjonen) tar snaue tre timer.

 

OVERNATTING

The Riverkwai Bridge Resort (www.riverkwaibridgeresort.com) er et bra mellomklassehotell sentralt i Kanchanaburi nær museene og River Kwai- broen. Ca. 320 kr for et dobbeltrom.

Krit Raft House er flytende bungalower som ligger i Sai Yok Nasjonalpark og koster ca. 180 kr natten.

SPISESTEDER

Mangosteen Cafe servere vvelsmakende vestlige og typiske thai-retter til gode priser. Topp service.

SHOPPING

Et stort marked ligger like øst for River Kwai-broen.

SEVERDIGHETER

Sai Yok Nasjonalpark

Her kan du oppleve fosser og prøve bodyrafting. Parken ligger ca. 100 km nord for Kanchanaburi. Buss nr. 50B. Norsk-thailandske Mellov Trek (www.mellowtrek.com) kan skreddersy forskjellige opplegg her som i resten av Kanchanaburi-området.

Tiger Temple

Wat Pa Lung Ta Bua, populært kalt Tiger Temple, tilbyr nærkontakt med tigre og andre dyr.

”Dødens jernbane”

Deler av ”Dødens jernbane” kan oppleves like utenfor Kanchanaburi. Like ved jernbanen ligger museet Hellfire Pass Memorial Museum.

River Kwai-broen

Den kjente broen ligger ca. tre km nord for Kanchanaburi sentrum. Du kan krysse broen til fots.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.