STRANDMOTE 2015: TILBAKE TIL JUNGELEN

BIKINI:Bikisett med jungelmotiv fra Babalu

 

Bikinier med mønstre med inspirasjon fra jungelen, safari og dyreverdenen. Og hele badedrakter – ofte med asymmetriske utskjæringer. Neste sommers trender når det gjelder bikinier og badetøy er vist frem i Miami og de andre bikinihovedstedene.

En av verdens mest betydningsfulle motemesser for badetøy, Mercedes-Benz Fashion Week Swim i Miami Beach, er nylig avviklet. Og den avslører at badetøytrenden for neste sommer har en vill side. Designerne har dratt langt inn i jungelen og regnskogen for å hente inspirasjon. Og fargevalget går også mye i oransje og rødt og andre sterke farger.

 

OGSÅ FOR MENN: Badebukse med blomstermotiver,finnes også for menn.

Fluoriserende neonfarger er også en trend ved kommende sommers badetøymote. Og nå skal du ha masse smykker i form av halsbånd og armbånd med deg på stranden. Gjerne overdimensjonerte kors i rosenkrans-stil.

Miami Nice

Men Miami er ikke alene om å vise interesse for neste års bikinitrender. Klesdesignere i land som Brasil, Colombia, Israel og Italia har også klare meninger om hvordan kvinnene – og i noe mindre grad mennene – skal se ut når de nyter årets varmeste dager på stranden.

Flamingoer og tukaner

I Miami står søramerikanerne sterkt og nykommeren Maaji vakt fortjent oppsikt med sine fargerike plagg og modeller. Colombianske Maaji satser i likhet med mange andre på stoffer med blomster- og dyremotiv. Her var mye flamingoer og tukaner. Men de viste også mange bikinier og badedrakter med maritime motiver. Her var mye pirater med halsbånd av hamp samt pirathatter og andre maritime tilleggsutstyr.

 

 

ASSYMETRISK: Assymetriske badeantrekk er veldig på mote sommeren 2015.

Agua Bendita er et annet columbiansk badetøy-produsent som har fått mye oppmerksomhet de siste årene. Det ble ikke mindre ståhei ved årets show for designduoen Catalina Alvarez og Mariana Hinestroza. Deres badetøy-kolleksjon var tydelig inspirert av safaritrenden med slangeskinnmønster og store perlehalsbånd som asscessories.

Israel er også en stormakt på badetøyfronten med produsent-veteranen Gottex som det ledende merke. Gotttex ble startet av den ungarskfødte jøden Lea Gottlie etter at hun flyttet til Israel på 1950-tallet. Sammen med ektemannen Armin hadde de drevet en regnfrakkfabrikk i Ungarn. Behovet for regntøy var da som nå minimalt i Israel, så de satset i stedet på badedrakter. I dag eksporterer Gottex bikinier og annet badetøy til USA for drøye 270 millioner kroner i året, og Gottex er USAs mest populære importerte badetøymerke. Gottex er kjent for å bruke 30 prosent lycra i sitt tøy, mens det vanlige er 13-15 prosent. Prinsesse Diana var en uttalt fan av Gottex. Det samme er Brooke Shields og mange av modellene i den årlige prestisjetunge Sports Illustrated swimwear –utgaven.

 

HEL BADEDRAKT: Hel badedrakt med fargerikt blomstermotiv. Ukjent produsent. Foto:Dollarphotoclub

Myter og legender fra Brasil

En spennende oppstikkker fra Sør-Amerika, Paola Robba med sitt merke Poko Pano, hadde fokus på myter og legender fra hennes hjemland Brasil. Oransj og rødt var gjennomgangsfargene samt mønster med dyr som penguiner og jaguarer. Her var også mye av gullforgylte spenner og håndlagede og miljøvennlige perlekjeder med kors. Poko Pano har mange fans blant Hollywood-stjerner og popstjerner som Kate Upton, Beyonce, LeAnn Rimes, Kim Kardashian, Jessica Simpson og Janet Jackson.

Få europeere

En av de få europeiske produsentene som stilte opp i Mimi var spanske Dolores Cortes. Spanjolene hadde også reist inn i jungelen og regnskogen for å hente inspirasjon, men hadde i tillegg gått tilbake til punken for å hente mer inspirasjon. Ofte stilte modellene med piggete og gullforgylte armbånd.

Mens Betsey Johnson som vanlig provoserte med å mikse sjokkrosa parykker med badedrakter i sort/hvitt.

Tory Burch, som av og til ser Michelle Obama i sine gevanter, var tydelig inspirert av den franske maleren Edouard Manet. Men også her var det mye blomstermotiver og ofte bikiniunderdeler med rysjer.

Det amerikanske badetøymerket The Luli Fama er på hjemmebane i Miami. Designeren Lourdes ”Luli” Haniman er riktignok født på Cuba, men hun er vokst opp i Miami. Hun åpnet sitt show med et forrykende danseshow og badedraktene og bikinisettene hennes gikk ofte i juvel- og regnbuetoner.

BABALU:Fargerik badebukse fra Babalu

Tekst: Monika Jacobsen Foto: Shutterstock ,Dollarphotoclub og produsentene

 

Her er noen nettadresser hvor du kan kjøpe noen av de omtalte badetøymerkene.

www.lulifama.com www.zalando.com www.victoriassecret.com www.toryburch.com , www.dolorescortesonline.com , www.amazon.com/Gottex,         vwww.im-hm.com/gottex, www.pokopano.com/br , www.butterflyesandbikini.com,

www.theorchidboutique.com (Agua Bendita) og www.maajiswimwear.com

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.