TYSKLANDS BESTE SYKKELRUTER

MOSEL: Elven Mosel byr på flotte landsbyer og god hvitvin. Og det er korte sykkelkilometre til neste by og nye opplevesler.Foto: ZDT

 

 

Den store tyske sykkelklubben ADFC spurte sine medlemmer om hvor de beste tyske sykkelrutene ligger.  Og nå er Tysklands beste sykkelruter kåret – skal vi tro de erfarne tyske sykkelentusiastene. Og resultatet viser at det er noe for enhver smak blant vinnerne! Ivrige syklister kan utfordre seg selv i Alpene, mens syklister som vil ta det mer med ro kan velge en tur blant Tysklands mange vingårder og nyte kulinariske fristelser underveis. Til familier anbefales en tur langes elvene i Tyskland. Forresten, det finnes gode overnattingsmuligheter for syklister også – du kan f.eks. overnatte på bondegård eller på hotell som er spesielt utsyrt for syklister. Opplev ferielandet Tyskland fra sykkelsetet!
På sykkeltur blant sandsteinklipper: Elbe er Tysklands nest lengste elv, og for syklister er den rett og slett perfekt. Elberadweg er for 12. gang på rad blitt valgt som Tysklands mest populære sykkelrute. Etter den tysk-tsjekkiske grensen møter elven sandsteinklippene i nasjonalparken Sächsische Schweiz. Sykkelruten går gjennom Elbe-dalen med utsikt over det romantiske klippelandskapet.
Sykkeltur langs elven Weser: Weser-sykkelstien følger elvens løp fra Weserbergland (Weser-fjellområdet) hele veien til Nordsjøen, gjennom seks regioner. Syklister kan nyte reisen mot havet, avslappet og uten stigninger. I Weserbergland ligger historiske byer, borg og slott langs ruten som perler på en snor. I hansabyen Bremen lønner det seg å ta en tur til rådhuset og gamlebyen.
Utforsk Ruhr-regionen på sykkel: På Ruhr-Radweg drar man på en 230km lang reise fra Sauerland til Ruhrområdet. Og det på en 4-stjerners kvalitetssykkelvei! Langs denne ruten kan man oppleve et avvekslingsrik scenario av skog, matte, borg og bindingsverk samt vitnesmål fra industri-tidsalderen.
På sykkel langs sagnomsuste Donau: Donau – elven ble besunget, komponister har skrevet vakkert om den, og den knytter til seg mange legender. På Donauradweg kan syklister oppleve hvorfor elven alltid ha virket så inspirerende. Ruten har få stigninger langs elvens løp fra utspring til Passau.

 

SLOTT: LAngs Donau ligger det slott (her Slott Sigmaringen) og flotte sykkepstier. Foto: ZDT

Opplev Østersjøens perler fra sykkelsetet: Oppdagelsen av Østersjøkysten begynner i Flensburg, rett ved den danske grensen. Herfra til øya Usedom er havet en stadig ledsager. Sandstrender, klipper, og derimellom det maritime livet i kystbyene. Turen følger Kielerfjorden mot øya Fehmarn. I Lübecker Bucht ligger badebyer som perler på en snor, og fra Rostock er det historiske hansabyer og strandstoler som venter.

 

ØSTERSJØKYSTEN: En flott strandkurv for to etter en dagsetappe på sykkelsetet langs Østersjøen, er en flott ferieopplevelse for mange.Foto: ZDT

Sykkeltur langs den majestetiske Rhinen: På sykkelruten Rheinradweg kan syklister følge elvens historie og kultur, fra utspring i Alpene til kysten langs Nordsjøen. Rhinens betydning bevises fortløpende når man følger elvens løp forbi store byggeverk som borg, festninger, (dom)kirker og historiske byer. Mange av dem står også på listen over UNESCO-verdensarv.
På sykkel gjennom vingårder: Mosels svingende reise starter i den sydlige delen av Vogeserne i Frankrike. Elven kunne sikkert fortalt mange historier, og det kan i hvert fall alle som sykler langs denne ruten. Den tyske Mosel-Radweg er en del av den internasjonale sykkelruten Velo tour Moselle. Trier henrykker med bygninger fra Romerriket.
Førsteklasses sykkelglede langs elven Main: Tysklands første femstjerners kvalitetssykkelrute har en eksemplarisk skilting, veiforløp og mange sykkelvennlige gjestgivere. Main har to utspring: enten starter man turen ved Roter Mains utspring i Fränkische Schweiz, eller man følger Weißer Main til Frankenwald.
På sykkel gjennom tre land: På den 270km lange sykkelruten Bodensee-Radweg kommer du både gjennom Østerrike, Sveits og Tyskand. Turen går hele veien rundt innsjøen Bodensee med Alpene som bakgrunnspanorama på hele ruten. Den tyske del av ruten går gjennom byen Konstanz, forbi øyene Mainau og Reichenau, forbi borgen Meersburg og til byen Lindau.
Ren sykkelglede langs elven Ems: EmsRadweg følger Tysklands minste elv fra utspringet ved foten av Teutoburger Wald til utløpet i Nordsjøen. Elven og sykkelveien slynger seg først gjennom Paderborner Land og Gütersloh-området. Dette er bare to av totalt fem regioner man sykler gjennom.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.