ESSENSIELT TESTER 18 REISEMÅL PÅ KANARIØYENE

 

 

MASPALOMASØRKENEN: Sandynene strekker seg flere km langs stranden mellom Playa del Inglés og Mapalomas-fyrtårnet på sørkysten av Gran Canaria.  For 60 år siden var det ingen hoteller i nærheten, bare en liten hytte hvor en eksentrisk engelsmann bodde. Dermed ble navnet Playa del Inglés (Engelskmannens strand) da turistene begunte å komme på 1960-tallet,

 

Et politisk stabilt område med liten fare for islamsk terror. Sol og sommertemperturer hele året og med en svært gjestfri lokalbefolkning som har finslept sin serviceinnstilling gjennom flere generasjoner. Legg til lave priser på det norske solturister etterspør under ferien; Ikke rart Kanariøyene har vært nordmenns feriefavoritt vinterstid i snart 60 år. 

Men mye skiller de forskjellige øyene og de forskjellige turiststedene på de fire store turistøyene. Noen steder skinner sola 350 dager i året, mens andre turiststeder har langt mer ustabilt vær. Enkelte steder har et natteliv på linje med europeiske millionbyer, mens naboturiststedet er bygd for de som søker stillhet og ro.

Reisearrangørenes fargerike beskrivelser av sine reisemål på Kanariøyene tar aldri med reisemålenes svakheter. Med Essensielts store Kanariøyene-test får du et mer edruelig beskrivelse av de forskjellige turiststedene.

PLAYA DEL INGLES: Maspalomas-ørkenen strekker seg over syv km fraPlaya del Ingles´sørspiss helt bort til Maspalomasfyrtårnet.

 

 

 

 

Mens mediene elsker å skrive om de eksotiske reisemålene i Mexico, Cuba, Vietnam, Sør-Afrika og Florida, drar hovedtyngden av norske vinterturister til Kanariøyene. 75-80 prosent er tall som stadig nevnes. Drøye fem timers flytur og ingen jetlag å frykte. «Kanariholmene» er og blir nordeuropeeres feriefavoritt når kulden setter inn.

Lavkostselskapene innenfor luftfart er blitt en utfordring for charterselskapene på destinasjonene ved Middelhavet, og nå er de også sterkt til stede på trafikken mellom Norge og Kanariøyene. charterselskapene – uten å ha greid å frariste charterselskapene de store markedsandelene.

Ved siden av de fire store Kanariøyene – Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote og Fuerteventura, er det i dag også mulig å dra til de tre små øyene La Gomera, El Hierro og La Palma sørvest for Tenerife. Det betyr normalt charterfly til Tenerife og transport videre med lokalt fly eller ferje. Trafikken dit er minimal fra Norge. De tre øyene er små og mangler skikkelige strender. De er også mindre solsikre enn de andre Kanariøyene. De egner seg best for viderekommere som søker naturopplevelser.

 

 

GRAN CANARIA

Nordmenns favorittøy

Gran Canaria har alltid vært nordmenns favoritt blant de syv Kanariøyene. Det var her charterturismen fra Norge vinterstid begynte tidlig på 1960-tallet. Da var det storbyene Las Palmas som var reisemålet, og flyene måtte mellomlande i Faro eller på Madeira. Fra slutten av 1960-tallet ble sørsiden av Gran Canaria utbygd, og turistene dro til Playa del Inglés, San Agustin og senere Puerto Rico på sørsiden der solsikkerheten er mye bedre enn i Las Palmas på nordsiden av øya. I dag er steder som Playa del Inglés, Puerto Rico, Meloneras og San Agustin velfungerende turistmaskiner med allverdens tilbud innenfor underholdning, restauranter, aktiviteter og natteliv. Playa del Inglés er størst med ca. 200.000 feriesenger når det swinger som best i vintermånedene. Puerto Rico er en klar nummer to på popularitetstoppen og stedet har – sammen med Arguineguin – relativt sett flere norske gjester enn noe andre steder på Kanariøyene. Puerto Mogán, og Arguineguin skiller seg ut ved at det her også mange fastboende. Las Palmas er en spansk storby som de siste årene har fått en ny vår som turistby.

 

ØRKEN: Maspalomas-ørkenen strekker seg hele veien fra Playa del Inglés (bildet) til Mapalomas-fyret syv-åtte km lenger vest.

 

UTELIV; Ingen sted på Kanariøyene kan konkurrere med Playa del Ingle´s natteliv. Stedet har «alt»…

 

Playa del Inglés 

Velfungerende turistmaskin

 

Playa del Inglés – inkludert Maspalomas – er storebror blant turiststedene på Kanariøyene. Tidlig på 1960-tallet var dette kun en strand hvor en eksentrisk engelsk kunstner holdt til – derav navnet ”Engelskmannens strand”. I dag er Playa del Inglés Europas svar på Miami Beach. Et hav av tilbud når det gjelder restauranter, aktiviteter, natteliv og shopping. Her er noe for alle: Jazzklubber, tapasbarer, gourmetrestauranter, rene spanske utesteder, engelske musikkbarer, nakenstrender, finske tangoklubber, flust med homsebarer, russiske puber, svenske danserestauranter og tilbud om gudstjeneste med skandinaviske prester – hvis dere skulle angre på at dere gikk på en av stedets tre swingersklubber natten før.

STRAND: Playa del Inglés-stranden med San Agustin i bakgrunnen.

Stranden strekker seg 11 km vestover til Faro de Maspalomas, og innenfor ligger de velkjente saharalignende sanddynene. Deler av hotellbebyggelsen i Playa del Inglés er noe slitt. Det samme kan sies om de tre største shoppingsentrene. En annen svakhet er at stranden ligger relativt langt fra mange av hotell- og ferieanleggene. Playa del Inglés er veldig internasjonal med tyskerne og engelskmennene som de to dominerende folkegruppene. Men du møter også mange østeuropeere, spanjoler og skandinaver.

 

TEST Playa del Ingleés

 

  • Strender                     6
  • Aktiviteter                 6
  • Barnevennlighet        5
  • Solsikkerhet              5
  • Restauranter             5
  • Natteliv                      6
  • Natur                          5
  • Kulturtilbud              4
  • Shopping                    5

Konklusjon                        5,2

 

Puerto Rico 

Svært solsikkert

 

Pueto Rico er bygd i et dalsøkk rundt et stort shopping- og underholdnings-senter midt i dalen. Bebyggelsen klorer seg fast langs begge dalsidene , og i dag er også fjelltoppene bebygd og byen har spredd seg spredd seg over sidedalene på vestsiden. Stranden er godt skjermet og velegnet for barn. Den kan virke litt liten til Puerto Ricos størrelse som turistby, men den nye stranden i nabodalen Amadores avlaster Puerto Rico-stranden noe. Bare Las Palmas og Playa del Inglés har bedre natteliv enn Puerto Rico. Også gode utelivstilbud til som er ferdig med den første ungdommen. Nordmenn utgjør en markant innslag i Puerto Rico sammen med briter og andre skandinaver. Puerto Ricos mange leilighetshoteller er noe av forklaringen på at så mange nordmenn holder til her. Puerto Rico er en ren turistby uten fastboende kanariere. Det betyr at alle supermarkedene tar turistpriser. Stedet er svært solsikkert. Kanskje det mest solsikre på Gran Canaria sammen med Amadores og Arguineguin. Flott turterreng i fjellene rundt Puerto Rico med

FLEST NORDMENN: Puerto Rico er feriebyen med relativt sett flest nordmenn. Også stedet med flest soltimer – sammen med Arguineguin.

 

TEST Puerto Rico

Strender                     5

Aktiviteter                 4

Barnevennlighet       5

Solsikkerhet              6

Restauranter              4

Natteliv                      5

Natur                          5

Kultur                        1

Shopping                   4

 

Konklusjon              4,3

 

 

Costa Meloneras 

Nye luksushoteller

Costa Meloneras ligger like vest for fyrtårnet i Maspalomas og byr på en rekke nye luksushoteller og leilighetsanlegg. En fin gangvei går langs kysten her. Også nært til golfbane. Stranden er stenete og liten, men det er kun 10-15 minutters gange til den fantastiske stranden mellom Maspalomas og Playa del Inglés – noe som trekker opp. Noen av hotellene har sine egne gigantiske bassenger – sågar noen med såkalte uendelighetsbassenger”. Miljøet er svært internasjonalt med en viss tysk dominans. Meloneras har øyas lekreste shoppingsenter rettet mot turister med en rekke merkevarer. Men ingen billige supermarkeder. Gode restauranter, mens utelivet stort sett er begrenset til underholdningen på luksushotellene. Meloneras har relativt få barnefamilier og en høyere gjennomsnittsalder en nabostedet Playa del Inglés. Du kommer bort til Playa del Inglés pulserende natteliv i løpet av en 10 minutters taxitur.

 

LUKSUS: Meloneras-område like vest for fyrtårnet i Maspalomas er det nyeste og mest eksklusive reisemålet på Gran Canaria. Her hotell Gran Canaria Meloneras med et lekkert «evighetsbasseng».

 

TEST Costa Meloneras

 

Strender                     5*

Aktiviteter                4

Barnevennlighet       4

Solsikkerhet              5

Restauranter             6

Natteliv                     4

Natur                         4

Kultur                        3

Shopping                   5

 

Konklusjon              4,4

* Får 5 for nærheten til Maspalomas-stranden

 

Puerto de Mogán

Gran Canarias mini-Venezia

Puerto de Mogán er Gran Canarias vakreste feriested ifølge mange. Den lille fiskerlandsbyen er i dag et eksklusivt feriested med et bilfritt bysentrum med mange små kanaler. Også en stor lystbåthavn hvor seilere er innom før de krysser Atlanterhavet. De siste årene er stedet bygd kraftig ut i området nord for stedets lille strand. Mange trivelige restauranter og barer, men ikke det helt store nattelivet. Langt til de andre turiststedene langs sørkysten hvis man ønsker mer natteliv. Stranden er liten og består av sort vulkansand.

 

MINI-VENEZIA: Forvandlingen av fiskerlandsbyen Puerto Mogán til ferieby, er noe av det mest vellykkede turistmyndighetene har gjort på Gran Canaria.

TEST Puerto de Mogán

 

Strender                     3

Aktiviteter                3

Barnevennlighet       4

Solsikkerhet              6

Restauranter              5

Natteliv                      2

Natur                          6

Kultur                        3

Shopping                   3

 

Konklusjon              3,9

 

 

 

Playa del Cura

Nær golfbane

Playa del Cura er et lite turiststed mellom Puerto Rico og Puerto de Mogán. Rundt et lite shoppingsenter ligger ferieanleggene – delvis oppetter fjellsidene. Ca. tre kilometer til både Puerto Rico i øst og Puerto de Mogán i vest. Passer best for par og andre som vil ha en rolig ferie. Mangler natteliv. Små strandbukter med stenete sand. Nær flott og norskbygd golfbane.

TEST Playa de Cura

 

Strender                     2

Aktiviteter                 1

Barnevennlighet       2

Solsikkerhet              6

Restauranter              2

Natteliv                       1

Natur                          3

Kultur                         1

Shopping                    2

 

Konklusjon              2,2

 

Arguineguin

Den ”norske” landsbyen

Arguineguin mellom Playa del Inglés og Puerto Rico er et levende lite kanarisk samfunn med snaue 30 hoteller og ferieanlegg. Her ligger en norske skolen, norsk sjømannskirke og et norsk helsesenter. Mange nordmenn eier også leilighet eller har tilgang til timeshare-leilighet her. Anleggene ligger noe inneklemt mellom kystveien og havet, men trafikken er blitt noe mindre de siste årene etter at motorveien ble forlenget forbi Arguineguin helt til Puerto Rico. Arguineguin har ingen flotte strender, men en grei bystrand. Men alle har adgang til den kunstige stranden ved det store Bjørn Lyng-bygde timeshare-anlegget Anfi del Mar (spansk lov gir alle adgang til hele kystlinjen). Billige supermarkeder i Arguineguin sentrum hvor lokalbefolkningene bor. Arguineguin skal ha et av verdens beste mikroklimaer. Få med dere kanarisk bryting på arenaen i sentrum av Arguineguin.

 

NORSK KIRKE OG SKOLE: Arguineguin er et norsk sentrum med nosk skole og kirke. Stranden er ikke helt topp, men litt lenger vest ligger Amfi del Mar med en lekker kunstig strand.

TEST Arguineguin

 

Strender                     5

Aktiviteter                3

Barnevennlighet       4

Solsikkerhet              6

Restauranter             4

Natteliv                     2

Natur                         3

Kultur                       4

Shopping                   3

 

Totalt                      3,8

 

 

San Agustin

Rolig sted nær Playa del Inglés

 

Det var her turismen begynte på sørkysten av Gran Canaria. Selv Beatles skal ha vært her to dager på 1960-tallet. I dag består San Agustin av et noe nedslitt shoppingsenter (men med et hyggelig gym), fire-fem gode luksushoteller og en rekke mindre leilighetsanlegg bygd på 1960-tallet. Strendene er lange med finkornet sort sand. Luksushotellet Gloria Palace (hvor Julio Iglesias skal ha dyttet inn noen millioner) ligger flott til øverst i San Agustin og har et stort og flott spanlegg som også er åpent for andre enn hotellets gjester. Gode gamle San Agustin Beach Hotel, hvor Vikingarna spilte et par  vintre på 1980-tallet, er gjenåpnet og renovert. Også kort vei til westernbyen Sioux City som er et spennende alternativ for barna når de går trøtte av strand og sol. Nattelivet er begrenset til underholdning og dans på luksushotellene. Men nærheten til Playa del Inglés gjør det enkelt å more seg kveldstid. Svensker og engelskmenn dominerer her.

 

GLORIA PALACE: Glorica Palace i San Agustin er et bra alternativt med lekkert spaanlegg og flotte bassenger både ute og inne. Eget område for naturister på taket.

TEST San Agustin

 

Strender                     4

Aktiviteter                 5

Barnevennlighet       4

Solsikkerhet              5

Restauranter              4

Natteliv                      4

Natur                          4

Kultur                        4

Shopping                   3

 

Konklusjon              4,1

 

 

 

Bahia Feliz

Mangler gode strender

Bahia Feliz ligger nærmest flyplassen av feriestedene på Gran Canaria. Star Tour med sine søsterselskaper dominerer her. Svakheten ved stedet er mangelen på en skikkelig strand. Stedet er også svært vindutsatt og ikke så solsikkert som stedene lenger sør og vest. Det er ikke for ingenting at stedet er populært blant brettseilere. Nattelivet er sparsomt – bortsett fra showstedet Garbo. Men det er kun en 10 minutters taxitur bort til Playa del Inglés og det yrende nattelivet der. Anleggene her har store og flotte bassenganlegg som kompenserer noe for manglende sandstrender. Kort taxitur opp til øyas kanskje beste shoppingsenter, Atlantico, med gigantisk Carrefoure-hypermarked. Og svært kort vei til og fra flyplassen.

 

BAHIA FELIZ: Bahia Feliz er et stort senter hvor TUI (eks Star Tour) har tilhold. Masse aktiviteter for store og små.

TEST Bahia Feliz

 

Strender                     2

Aktiviteter                3

Barnevennlighet       3

Solsikkerhet              4

Restauranter              4

Natteliv                      2

Natur                          4

Kultur                        3

Shopping                   4

 

Konklusjon              3,2

 

Las Palmas

Kanariøyenes Havanna

 

Mange sammenligner Las Palmas med Cubas Havanna eller Brasils Rio. En fullvoksen spansk storby med flotte bystrender. Las Canteras er den beste der den strekker seg fire kilometer langs byens nordligste deler. Byen er også full av kulturtilbud med flott opera- og kulturhus og et yrende uteliv. Shoppingmulighetene er så gode at også fastlandspanjoler kommer ned hit for å handle. Byen har også et fantastisk restauranttilbud i øverste klasse. Ulempen er mindre solsikkerhet her enn på sørkysten av øya. Selv om mye er gjort de siste årene, har deler av områdene rundt Santa Catalina-parken et noe sjuskete preg. Flott nytt havneområde med et elegant og stort shopping- og underholdningssenter. For de som liker å feriere sammen med andre skandinaver og sliter med fremmedspråk, kan storbyen Las Palmas virke noe skremmende.

 

CANTERAS-STRANDEN: Las Palmas er litt Rio og litt Havanna. Fantastisk by for matelskere. Men solen er ikke like sikker her som nede på sørkysten av Gran Canaria.

TEST Las Palmas

 

Strender                     6

Aktiviteter                 5

Barnevennlighet       3

Solsikkerhet              3

Restauranter              6

Natteliv                       6

Natur                          3

Kultur                         6

Shopping                   6

 

Konklusjon              4,8

 

STRAND OG OPERAHUS: Canteras-stranden sett fra nordsiden. I bakgrunnen det nye operahuset i Las Palmas – oppkalt etter Las Palmas-sangeren  Alfredo Kraus.

 

 

 

Amadores

Lekker kunstig strand

 

Amadores er nabostedet til Puerto Rico med en flott menneskeskapt sandstrand. Hele 500 meter lang og med hvit myk sand hentet fra Karibien. Også shopping- og restaurantfasilitetene innenfor stranden er flotte. Selv musikkanleggene er samkjørte. Leilighetsanleggene ligger i den bratte fjellskråningen bak stranden. Det betyr vansker for bevegelseshemmede og småbarnsforeldre. Men utsikten fra disse anleggene ut mot det blå Altlanterhavet er formidabel. Solsikkerheten her i ly av Gran Canarias fjelltopper er høy. Også kort taxi- eller busstur til Puerto Ricos pulserende natteliv. Det går fint an på bo i Puerto Rico og vandre bort hit (15-20 minutter langs fin promenade) for å nyte den fantastiske sranden her.

KUNSTIG STRAND: Playa de las Amadores like vest for Puerto Rico like etter at den kunstige stranden ble tatt i bruk. I dag har stranden enda flere severdigheter og restauranttilbud.

TEST Amadores

 

Strender                     6

Aktiviteter                 4

Barnevennlighet       3

Solsikkerhet              6

Restauranter              4

Natteliv                      3

Natur                          3

Kultur                         2

Shopping                   3

 

Konklusjon               3,8

 

 

 

 

TENERIFE 

Den vakreste øya

Ingen tvil om at Tenerife er den vakreste øya av de syv Kanariøyene. Tenerife er også den største av øyene og preges av vulkanen Teide som med sine 3718 meter over havet er Spanias høyeste fjell. Nedbøren faller mest på nordsiden av øya og synet av det frodige terrasselandskapet i La Orotava-dalen med snødekte Teide i bakgrunnen, er vanskelig å glemme. Det var her på nordsiden av øya, i Puerto de la Cruz, at masseturismen på Tenerife begynte. I dag har det store flertallet av turistene flyttet ned til sørkysten av øya hvor mikroklimaet er langt bedre. De aller fleste nordmennene velger å bo i en av de to sammnenvokste turistbyene Los Cristianos og Playa de las Américas. Los Cristianos var frem til 1970-tallet en liten fiskerlandsby, mens Playa de las Américas er en ren turistby. Puerto de la Cruz er fortsatt preget av at det var britene som kom hit først. Stedet har heller ikke noen større strender. Turistene bader i et stort havbasseng. Karnevalet i hovedstaden Santa Cruz i februar/mars er et av Europas beste.

 

 

NORDVESTKYSTEN: Playa de Las Teresitas og landsbyen San Andres, like nord for hovedstaden Santa Cruz.

 

 

 

Playa de las Americas/Los Christianos 

 

Det største turiststedet på Tenerife. Og en konkurrent til Gran Canarias Playa del Inglés og Puerto Rico. Playa del Inglés slår Playa de las Américas med hensyn til variert natteliv. Strendene er heller ikke like flotte og langstrakte her som Maspalomas-stranden ved Playa del Inglés. Men hotellene på sørkysten av Tenerife er ofte av nyere dato enn i Playa del Inglés. Los Cristianos har fortsatt en lokalbefolkning, og stedet er noe roligere enn Playa de las Américas lenger nordvest. Den beste stranden i området er Playa de las Vistas mellom de to feriestedene. Playa de las Américas er også kjent for det eksklusive luksusanlegget Bahia del Duque. Det gigantiske badelandet Siam Park nord for Playa de Las Americas, gjør området attraktivt for barnefamilier.

 

LOS CRISTIANOS: Feriebyene Los Cristianos og Playa del Las Americas er i dag sammenvokst og svært populære blant nordmenn.Svært solsikre.

TEST Playa de las Américas/Los Cristianos

 

Strender                     4

Aktiviteter                 5

Barnevennlighet       5

Solsikkerhet              5

Restauranter              5

Natteliv                      5

Natur                          5

Kultur                         3

Shopping                   4

 

Konklusjon              4,6

 

 

Puerto de la Cruz 

Britene dominerer

 

Puerto de la Cruz ligger på nordsiden av øya. Det betyr langt mer nedbør enn nede i Playa de las Americas/Los Cristianos-området. Til gjengjeld er denne delen av øya langt mer frodig og grønn. Puerto de la Cruz var favorittstedet til den engelske overklassen vinterstid tidlig i forrige århundre. Stedet har fortsatt et britisk preg over seg, og pensjonistene utgjør en stor andel av gjestene her. Stedet har ingen skikkelige strender, men et stort og fristende havsbad. Ikke så mange norske turister igjen her.

HAVBASSENGER: I Puerto de la Cruz på Tenerifes nordside bader man i havbassenger.

TEST Puerto de la Cruz

Strender(bad)           2

Aktiviteter                3

Barnevennlighet       2

Solsikkerhet              3

Restauranter             4

Natteliv                      3

Natur                          6

Kultur                        4

Shopping                   3

 

Konklusjon              3,3

 

 

 

Los Gigantes

Tenerifes nyeste ferieområde

Los Gigantes-området ligger 25 km nordvest for Playa de las Américas. Området består av de tre sammenvokste mindre turiststedene Playa de las Arena, Los Gigantes og Puerto de Santiago. Området ble utbygd først på slutten av 1980-tallet, og mye er gjort for at ferieanleggene skal gli naturlig inn i landskapet og den opprinnelige bebyggelsen. Strendene er små og består av mørk vulkansand. Til gjengjeld er det anlagt to havsbad her. Nattelivet er beskjedent. Området kan skryte av å ha en av Kanariøyenes beste restauranter – Casa Pancho i Puerto de Santiago. Los Gigantes preges av kupert terreng med store nivåforskjeller. Det betyr mange trapper og vanskeligheter for de med barn i trillevogn og de som sliter med å bevege seg.

 

LOS GIGANTES: Yachthavnen og noen av leilighetsanleggene i Los Gigantes, som er det nyeste reisemålet på Tenerife. Mye sol her.

 

 

TEST Los Gigantes

Strender                     3

Aktiviteter                2

Barnevennlighet       3

Solsikkerhet              4

Restauranter              5

Natteliv                     2

Natur                          5

Kultur                         3

Shopping                    2

 

Konklusjon              3,2

 

 

LANZAROTE

Øya lengst nord

 

Lanzarote, som er den nordligste av Kanariøyene, var tidligere nummer to i popularitet blant nordmenn. Spesielt var helnorske Saga Solreiser store her på 1970-tallet. Interessen har dalt noe de siste årene – og Ving var en periode borte fra øya. Mange klaget på vind og ustabilt vær. Sola har langt fra sluttet å skinne over Lanzarote, men flate Lanzarote har mer vind og litt mer ustabilt vær enn sørkysten av både Gran Canaria og Tenerife hvor fjellene sørger for et tørt og solfylt klima. Men Lanzarote tar igjen på andre områder. Takket være kunstneren og arkitekten César Manriques innsats ble det tatt hensyn til den lokale byggekulturen da turistutbyggingen på Lanzarote ble gjennomført på 1970-tallet. Her er det fritt for høye hotellsiloer i betong. Strendene er også langstrakte og med finkornet sand. De fleste nordmennene velger Puerto del Carmen på øyas sørøstkyst og Playa Blanca på sørspissen av øya.

 

PAPEGØYE-STRANDEN: Playa del Papagayo sørvest på Lanzarote. Du får den ikke alltid for helt for deg selv, men ingen hoteller ligger i nærheten.

 

 

Puerto del Carmen

Lanzarotes største turistby

Puerto del Carmen er det største turiststedet på Lanzarote. Nordmenn har tradisjonelt utgjort et betydelig innslag her. En mellomstor turistby med en lang og finkornet strand. Også en fin strandpromenade. Byen har fått et nytt shoppingsenter, har et bra tilbud av restauranter og et relativt bra uteliv. Også en trivelig liten gamleby. Stedet kan definitivt ikke konkurrere med Playa del Ingés og Playa de las Américas med hensyn til uteliv og aktiviteter, men mange nordmenn trives her og synes byen er passe stor. Også gode strender utenfor byen. Og mange fine turmuligheter rundt turistbyen.

 

 

TEST Puerto del Carmen

Strender                     5

Aktiviteter                 4

Barnevennlighet       5

Solsikkerhet              4

Restauranter              4

Natteliv                      4

Natur                          4

Kultur                         3

Shopping                   4

 

Konklusjon              4,1

Playa Blanco

Sjarmerende liten ferieby

Playa Blanco ligger ved sørspissen av Lanzarote med ferjeforbindelse over til naboøya Fuerteventura. Fin liten strand og noen av øyas lengste og uutbygde strender like ved. Blant annet de vakre Papagayo-strendene som ligger i sykkelavstand. Langt roligere her enn i Puerto del Carmen. Flott strandpromenade går fra Playa Blanco til den nye og eksklusive marinaen Puerto Rubicón – med flere gode restauranter.

 

TEST Playa Blanco

 

Strender                     5

Aktiviteter                3

Barnevennlighet       4

Solsikkerhet              4

Restauranter              3

Natteliv                      2

Natur                         3

Kultur                        3

Shopping                   2

 

Totalt                     3,2

 

 

Costa Teguise

Eksklusivt og grønt

 

Costa Teguise nord for Lanzarotes hovedstad Arrecife er Lanzarotes mest eksklusive feriested. Hotell- og leilighetsanleggene holder generell høy standard der de ligger i nærheten av stedets tre badebukter. Costa Teguise er grønnere enn feriestedene lenger sør på øya. Det betyr også at solsikkerheten er noe mindre her enn lenger sør på øya. Flott golfbane like utenfor byen. Kveldene er rolige her. For natteravner betyr det taxi til Arrecife eller videre ned til Puerto del Carmen.

 

TEST Costa Teguise

 

Strender                     4

Aktiviteter                3

Barnevennlighet       3

Solsikkerhet              3

Restauranter              4

Natteliv                      2

Natur                         3

Kultur                         3

Shopping                   3

 

Konklusjon              3,1

 

 

 

FUERTEVENTURA

Strandparadiset

BRETTSEILING: Brettseilere har suverene forhold på Fuerteventura. Her Sotovento

Fuerteventura er nest størst av Kanariøyene, men den av de fire store øyene som er minst utviklet turistmessig. Øya er tyskdominert med flest ferieanlegg i Corralejo på nordspissen og nede i Jandia på sørkysten. Det er først og fremste de langstrakte strendene som trekker turister til Fuerteventura. Øya er også et magnet for alle typer vannsportentusiaster. Noen ser paralleller med Hawaii. Og naturistene kan sprade fritt på de aller fleste strendene på øya. Fuerteventura er den av Kanariøyene som ligger nærmest Afrika og Sahara-ørkenen. Det betyr ofte mye vind og sandstormer som av og til kan fylle veiene med sand.

DE BESTE: Mange Kanari-veteraner vil mene at Fuerteventura har de beste strendene.

Corralejo

Sanddyner og strender

Corralejo ligger helt på nordspissen av Fuerteventura og har gode ferjeforbindelser med naboøya Lanzarote. Tre kilometer utenfor Corralejo ligger endeløse strender med kritthvite sand og flotte sanddyner innenfor. Her stortrives brettseiler og kite-entusiaster. Bølgene kan ofte være for store for de aller minste. Dette er også et paradis for naturister, og stedet tiltrekker først og fremst tyskere. Mangler det helt store nattelivet, men stedet overrasket oss med en rekke små barer med levende musikk. Også gode restauranter nede ved den lille havnen. Men det blåser ofte her på nordsiden av Fuerteventura.

SNORETTE VEIER: Bilkjøring i nærheten av Corralecjo er en spesiell opplevelse.

 

TEST Corralejo

Strender                            6

Aktiviteter                      4

Barnevennlighet              3

Solsikkerhet                     4

Restauranter                     4

Natteliv                            4

Natur                               4

Kultur                              3

Shopping                         4

 

Konklusjon                     4,0

 

 

Jandia

Naturistparadiset

 

Jandia-halvøya ligger på sørspissen av Fuerteventura. I gangavstand ligger den trivelige fiskerlandsbyen Morro Jable med en rekke gode restauranter. Flotte strender som strekker seg flere mil nordover fra byen. Her stortrives naturister, men også de av soltilbederne som trives best med badetøyet på. Enkelt strandstrekninger har sine understrømmer, men generelt er badestrendene her brede og barnevennlige. Utelivet er begrenset. Det er hovedsakelig barer og puber – noen med levende musikk. De største ferieanleggene har ofte dans noen ganger i uken. Det kan ofte blåse litt her og solsikkerheten er dårligere her enn på sørkysten av både Gran Canaria og Tenerife.

 

MORRO JABLE: Furteventura har endeløse strender.Her fra MorriJable på Jandia-halvøya.

 

TEST Jandia

Strender                            6

Aktiviteter                       3

Barnevennlighet              4

Solsikkerhet                     4

Restauranter                     4

Natteliv                              2

Natur                                 3

Kultur                               3

Shopping                          2

 

Konklusjon                    3,4

 

Tekst: MORTEN AASBØ & MONIKA DANIELSEN 

Foto: MORTEN AASBØ, DOLLAR PHOTO CLUB, COLOURBOX, SHUTTERSTOCK, WONTER HAGENS/WIKIPEDIA COMMONS

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.