BERLIN SETT FRA OVEN

BERLIN I FUGLEPERSPEKTIV: Berlin-Mitte, «Unter den Linden» og elven Spree sett fra oven. Foto: F: Lehnartz GbR Lehnartz, Klaus und Dirk

Berlin er alltid en reise verdt, men for å få en oversikt over Tysklands hovedstad anbefaler vi å se på byen ovenfra. Selvfølgelig har Berlin, med sine ubegrensete muligheter, flere tilbud du kan velge mellom:

Varmluftsballong

Rett ved historiske Checkpoint Charlie får du en fantastisk utsikt i 150 meters høyde. Her kan du nyte å sveve over byen og oppdage Berlins severdigheter fra et nytt perspektiv. Et ståltau sørger for at du ikke mister kontakt med selve byen.

Oppstigningene går med 15 minutters frekvens, og er avhengige av værforhold.

Skywalk Marzahn – utsyn over østdelen av Berlin

Siden høsten 2015 finnes utsiktsplattformen «Skywalk» på taket av skyskraperen i Raoul-Wallenberg-Straße 40/42 i senteret av bydelen Marzahn-Hellersdorf. Marzahn var det største bosetningsstedet i DDR-tiden, og kjerneområdet har vært fredet siden 1977. På 70 meters høyde ser du fra plattformen ned på Berlins senteret og langt utover regionen Brandenburg. I 2017 har du også en enestående mulighet til å ta et blikk på terrenget i den internasjonale hageutstillingen (IGA) som kan sees fra plattformen.

 

DDR-BETONG: Marzahn var en av de gigantiske betong-drabantbyene i Øst-Berlin i det tidligere DDR. Foto: Karl-Heinz Schinder, Bundesarchiv

Besøket er gratis for grupper opp til 15 personer, og det finnes omvisninger som tar ca. én time. Men husk at det ikke er noe for deg som har høydeskrekk!

Med Europas raskeste heis til Berlins panoramapunkt

Etter en 20 sekunders tur i Europas raskeste heis i Kollhoff-Tower har du nådd utsiktsplattformen som byr på et utrolig fint panomara over Berlins sentrum.

I 1999 ble Kollhoff-Tower ferdig bygd. Det er en del av den nye bydelen som utviklet seg etter Tysklands gjenforening på historiske Potsdamer Platz. Bydelen kjennetegnes av markante, moderne skyskrapere og det futuristiske Sony-Centeret, som tiltrekker mange turister fra hele verden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.