Svensk politi får lov til å kroppsvisitere asylsøkere

Svensk politi skal i fremtiden få lov til å kroppsvisiterer asylsøkere de mistenker for å ikke oppgi rett ID. I takt med den sterke fremgangen for innvandringsskritiske Sverigedemokratene har også de andre partiene begynte å forstå nødvendighetene av mer kontroll med de mange asylsøkerne.
For et par år siden snakket Moderatana om ”Öppna hjärtan”. Nå er det mer snakk om grensekontroller og kroppskontroll av asylsøkerne. Det er svensk politi og Migrationsverket (tilsvarende vårt Utlendingsddirektorat) som nå foreslår de nye reglene. I dag kan en asylsøker være dømt under en identitet og søke asyl under en helt annen identitet.

Fungerende seksjonssjef ved det nasjonale grensepolitiet i Sverige, Per Löwenberg, sier til Svenska Dagbladet at de har forelått en del tiltak for å ha større mulighet til ¨bestemme identiteten hos de mange ”ensamkommande barn” som har reist langt og gjennom Europa, før de dukker opp i Sverige. Mange av de har kvittet seg med ID-kort og hevder de er under 18 år – den magiske grensen for bli betraktet som barn.
Politiet vil nå ha tilgang til kroppsvisitering under søknadsperioden om asyl. De vil også ha mulighet til husransakelser.
Politiet har også kommet med et forslag, som også skal skal ut på høring, om at de kan søke i sosiale medier. Sverige har de siste årene sett flere eksempler på gråtkvalte reportasjer i svenske aviser som forteller tåredryppende flukthistorier om påståtte 15- 16-åringer som senere er avslørt som voksne menn i slutten av 20-årene. Ifølge data som de har lagt inn på datingssider for voksne, skulle de har vært i syv-åtte års alderen da de etablerte seg på datingsidene.

35.000 «mindreårige»

Invandringskritiske journalister har funnet navnene deres på tyrkiske datingsider for hvor de har oppgitt alder som stemmer mer overens med utseendet.
Bare i 2015 kom det drøye 35.000 såkalte ”ensamkommande barn” til Sverige. Av de var 80 prosent – hele 23.000 – fra Afghanistan. På folkemunne blir de kalt ”skäggbarna” ettersom de ofte er menn i slutten av 20-årene med solid skjeggvekst.

Myndighetene ønsker også at politiet og Migrationsverket skal få større muligheter til å låse inne folk som blir stoppet på grensen til Sverige, når det viser seg at de allerede er registrert i den felles EU-databaen SIS.
I 2015 søkte nesten 163,000 personer om asyl i Sverige Frem til midten av desember 2016, hadde 28.000 personer søkt asyl i Sverige. Nedgangen skyldes at Sverige har innført grensekontroller og EU har inngått en avtale med Tyrkia om å stanse flyktningene der mot at de mottar økonomisk kompensasjon.

 

BEDRE MULIGHETER: Svensk politi foreslår nå at de skal få større muligheter til å stoppe folk på gaten for sjekk av ID-papirer. Foto: Wikipedia Commons

Leave a Reply

Your email address will not be published.