TERRORISTEN I QUEBEC VAR EN HVIT, VÅPENGAL HØYRERADIKALER

TERRORIST 1: Alexander Bissonette stod bak terroraksjonen mot en moske i Québec. Foto: Facebook

Mannen bak terrorangrepet på på moskéen i Quebec , Alexander Bissonette (27), var en etnisk hvit student med politiske synspunkter på høyresiden og en voldsom interesse for våpen.

Bissonnette gikk inn i en moské og skjøt mot forsamling. Sek personer døde og åtte ble skadet under terroraksjonen. 27-åringen stakk av fra åstedet i en bil og ringte senere til politiet og fortalte at han var svært lei seg for det han hadde gjort, og ville ta sitt eget liv. Politiet fikk han fra selvmordstankene. Han ble pågrepet uten større dramatikk ved en bro 20 km fra moskéen hvor terroraksjonen skjedde,

Siktede er kanadisk statsborger og studerte statsvitenskap og sosialantropologi ved Université Laval.

Flere av hans bekjente beskriver han som en einstøing og uten nære venner. En av hans naboer forteller til kanadiske medier at han ofte dro ut i skogen med skytevåpen, og at han brukte mye tid på å se på voldlige videoer.

Hans Facebook-sider, som siden ble er fjernet, viser ingen tydelig tegn på ekstremisme. Han likte både Donald Trump, president Georg W. Bush, IDF (Israelske Forsvaret), den franske islamkritikeren Marine LePen og det kanadiske partiet New Democratic Party, som er et venstreradikalt parti med spesiell satsning på miljøvern og fattigdomsbekjempelse. Han var også Facebook-venn med partiets tidligere leder og nå avdøde Jack Latyon, som kalte seg sosialdemokrat. Det er ikke påvist noen bånd til kristne forsamlinger eller annen religiøse interesser hos terroristen.

Canada har de siste årene hatt flere terrorist-aksjoner. Høsten 2014 skjøt Michael Zehaf-Bibeau en soldat på vakt ved et krigsminnesmerke før han stormet inn i bygningene hvor det kanadiske parlamentet holder til. Terroristen, som var en radikalisert muslim, ble skutt av politiet under aksjonen.

TERRORIST 2: Michael Zehaf- Bibeau. Foto: Politiet

To dager tidligere i oktober 2014, skjøt politiet Martin Couture-Rouleau , en radikalisert muslim, da han truet en kvinnelig politi med kniv. Rouleau var da ettersøkt for å ha kjørt ned to offiserer i Saint Jean sur Richelieu. En av offiserene, Patrice Vincent døde, senere av skadene.

TERRORIST 3: Martin «Ahmad» Rouleau. Foto: Facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På 1960-tallet hadde den canadiske provinsen Québec en væpnet marxist-leninistisk separatistorganisasjon, Front de libération du Québec , som ble ansett som en terrorist-organisasjon. I perioden 1963-1970 stod de bak 160 voldelige anslag som tok livet av åtte mennesker og såret enda flere.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.