OSLO SYMPOSIUM: HUCKABEE OG “SØNN AV HAMAS” STILLER

 

HAMAS-SØNN: Yousef Hassan Yousef er sønn av en av Hamas grunnleggfere. Foto: Skjermdump CNN

Den tidligere konservative presidentkandidaten Mike Huckabee og Mosab Hassan Yousef, bedre kjent som ”Son of Hamas”, er to av trekkplastrene på Oslo Symposium 2017 som samler verdikonservative fra hele Norge. Årets datoer er 3.- og 4. mars.

Det er igjen klart for Oslo Symposium. Konferansen ble først gang arrangert i 2011, og bak arrangementet står bla annet avisen Norge i Dag, Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem (CEJ), Kristenfolket og Visjon Norge.

Den kristenkonservative konferansen arrangeres annethvert år, og måtte i 2015 ha væpnede vakter fra Oslo-politiet under konferansen på Oslo kongressenter på Youngstorget i Oslo. Bjarte Ystebø i arrangementkomiteen uttalte da at han ikke var overrasket over at PST utarbeidet en trusselvurdering for arrangementet som tilsa et stort oppmøte av bevæpnede vakter under arrangementet.

KOMMER:Tidligere guvenør i Arkansas og tidligere presidentkandidat, Mike Huckabee,kommer til Oslo i mars. Foto: WIkipedia Commons

Årets arrangement vil trolig også bety politibeskyttelse når Aftenposten og venstresiden allerede nå har begynt å mobilisere mot arrangementet, SV-eren Andreas C. Halse etterlyser i i Aftenposten manglende engasjement fra venstresiden mot det han kaller ”kristenfundamentalister” . Han mener Oslo symposium samler ”de mest destruktive kreftene i Kristen-Norge” og er forundret over at kritikken fra norsk venstreside har uteblitt mot dette arrangementet .

Så mye tyder på at også årets arrangementet trenger væpnet beskyttelse fra Oslo-politiet.

En annen gjest på konferansen som er sikkert vil mobilisere voldsvenstre og Oslos islamister, er Mosab Hassan Yousef. Han er palestinaraber og sønn til en av stifterne av terroristorganisasjonen Hamas. Hans far er ingen ringere enn sheikh Hassan Yousef. Han ledet i mange år Hamas tropper på Vestbredden, og sønnen Yousef kom tidlig med i kampen mot Israel. Allerede under den første intifadaen kom han i kontakt med israelsk opprørspoliti, og han har tilbragt 25 måneder i israelske fengsler for sin deltagelse i diverse voldelige aksjoner.

I 1999 møtte han en britisk misjonær som skulle få han interessert i kristendommen. Han ble døpt i all hemmelighet i 2005 og kom seg til USA i 2007. Et år senere stod han frem og bekjente sin konvertering fra islam til kristendommen.

Av den grunn er han i dag utsatt for trusler fra nær familie og fra militante palestinere. Som eldste sønn av Sheikh Hassan Yousef, ble han sett på som en mulig arving til lederjobben i Hamas. Han bor fortsatt i USA og etter at hans hans selvbiografi ”Sønn av Hamas” kom ut i 2010, er han blitt en flittig gjest på de store amerikanske TV-stasjonene. En film basert på boken er også laget, og boken er i dag oversatt til mer enn 2o språk. I boken kommer det frem at Yousef hjelp israelske sikkerhetspoliet med å avverge forestående selvmordsangrep. Yousef sier at han har spart mange menneskeliv ved å informere israelerne om planlagt palestinske selvmordangrep. Han skal også ha greide å varsle om et planlagt drapsforsøk på daværende israelske utenriksministeren Simon Perez i 2001.

 

SON OF HAMAS: Mosab Hassan Yousef var tiltenkt en av toppjobbene i Hamas. I dag er han kristen og varm Israel-venn.

Ved siden av Mosab Hassan Yousef og Mike Huckabee kommer mange ledende norske politikere – blant andre Sylvi Listhaug, Carl I. Hagen, Knut Arild Hareide, Torbjørn Røe Isaksen, Israels ambassadør Raphal Schutz, og lege Katarzyna Jachimowicz. Sistnevnte er legen som ble oppsagt som fastlege i Sauherad i Telemrk fordi hun ikke ville sette inn en spiral på en pasient.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.