Delta og JetBlue: REDUSERER KAPASITETEN PÅ CUBA-TRAFIKKEN

LANG ERFARING: Delta og sin forgjenger Southern Air Lines , har lang erfaring i trafikk på Cuba.

De amerikanske flyselskapene som tidligere stod i kø for å åpne ruter til Cuba, reduserer nå kapasiteten på grunn av mindre etterspørsel enn ventet. Det var i fjor at president Obama opphevet forbudet mot regulære flyruter mellom USA og Cuba etter et drøye 50 år gammelt forbud mot å fly til det sosialistiske diktaturet.

Allerede i desember reduserte American Airlines sin trafikk mellom Miami og tre cubanske ferierbyer fra to til én rundtur. Selskapet flyr til de tre feriebyene Varadero, Santa Clara og Holguin.

Fra mai i år vil også det New York-baserte selskapet Jet Blue sette inn mindre flytyper enn i dag på sine ruter mellom NewYork og byene Havana, SantaClara, Camagueyog Holguin.

Alaska Airlines, som flyr mellom Los Angeles og Cuba vil riktignok ikke redusere kapasiteten, men innrømmer at det tar tid å opparbeide nye ruter –spesielt typiske ferieruter kan det ta flere år og opparbeide trafikk på, sier en talsmann for Alaska Airlines til Los Angeles Times.

En annen årsak til den mindre interessen enn forventet, kan også være manglende hotellkapasitet. Stigende etterspørsel har gjort av flere av de kubanske hotellene har skrudd opp prisene kraftig – og kubanske hoteller var tidligere heller ikke kjent for  høye priser.

 

AMERIKANSKE GLIS: Det er forventet en voldsom vekst i turisttrafikken fra USA til Cuba de nærmeste årene, men foreløpig lar den vente på seg. Foto: Shutterstock

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.