PLAYBOY BEGYNNER MED NAKENBILDER IGJEN

NAKED: Det anerkjente amerikanske magasinet Playboy skal igjen begynne med nakenbilder etter en “pause” på halvannet år. Foto: Faksimile Playboy

Playboy snur og gjeninnfører bilder av helnakne kvinner i sitt magasin. Det amerikanske magasinet innført endrede regler for nakenhet for et drøyt år tilbake, men i dag sier Playboy-sjefen Cooper Hefner at de nå skal finne tilbake til sitt egentlig jeg.

Cooper Hefner, som er sønn av magasinets grunnlegger Hugh Hefner, skriver i en tweet at måten de tidligere portreterte kvinner på var gått ut på dato, men det å kutte nakenbildene ut helt, var en feilvurdering.

– Nakenhet var aldri problemet fordi nakenhet ikke er noe problem, la Hefner til.Og fortsatte: – Nå skal vi finne tilbake til vår identitet og gjenskape det vi egentlig er.

Playboys mars/april-utgave vil bli det første utgaven hvor magasinet igjen viser full nakenhet – med Elizabeth Elam som trekkplaster. Skifte i synet på nakenhet kommer i en tid da internett har gjort nakenhet og porno lett tilgjengelig – og ofte gratis.

Det var i 2014 at magasinet i forbindelse med en modernisering av magasinets layout, fjernet nakenbildene. Endring skal ha ført til en nedgang på 250 prosent i trafikken til nettutgaven av magasinet.

Cooper Hefner (25) overtok etter sin far i juli 2016, og han uttalte nylig til Business Insider at han var kritisk til skiftet i synet på nakenbilder. Hans argument er at den såkalte millenniumsgenerasjonen eller  Y-generasjonen ikke ser på nakenhet som et problem. Det er mer snakk om hvordan nakenheten og jentenes presenteres. Hefner jr. mener Playboy fortsatt skal være et magasin som ”utfordrer sosiale normer”.

Playboy er kjent for sine lange intervjuer, og i kommende utgave er det megastjernen Scarlett Johannsson som portretteres. Magasinet ble grunnlagt av Hugh Hefner i 1953 og ble straks en suksess. De siste årene har den amerikanske utgaven slitt emd fallende opplag. Playboy kommer i dag ut i flere land utenfor USA, blant annet i Russland, Polen, Frankrike, Japan og Spania. Magasinet kom ut i en norsk utgave i 1998-99.

GJENINNFØRER: Playboy gjeninnfører nakenbilder, men jentene skal presenters på en litt anderledes måte enn tidligere. Foto: Faksimile Playboy.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.