KÅRE KRISTIANSENS MINNEPRIS TIL MIKE HUCKABEE

 

MINNESPRIS: Leder av Oslo Symposium, Bjarte Ystebø, kunne dele ut Kåre Kristiansens Minnepris til den republlikanske politikeren Mike Huckabee. Foto: Oslo Symposium/ YouTube

 

Den amerikanske republikanske politikeren Mike Huckabee er tildelt Kåre Kristiansens Minnepris. Overrekkelsen skjedde under Oslo Symposium og Huckabee fikk prisen for sitt arbeid for Israels sak gjennom mer enn 30 år.

I sin takketale sa han at han følte seg beæret over å få en pris i navnet til en mann av en slik integritet. Den tidligere baptistpastoren og guvernør i hjemstaten Arkansas, besøkte Israel allerede som tenåring da en venn med en velstående far spanderte en tur til Midt-Østen for de to ungdommene. Huckabee følte straks at han var kommet hjem.

Huckabee kommer fra svært trange kår sør i Arkansas, og trakk i sin takketale også frem Kåre Kristiansens arbeid for det ufødte liv. For Huckabee var engasjementet for fosteret rett til liv grunnen til at han engasjerte seg i politikken.

Han kunne også spøkefullt fortelle at han støttet president Donald Trump.

– Riktignok var ikke Trump mitt førstevalg. Mitt førstevalg var meg selv, slo han fast.

Men han hadde mye godt å si om Trump og hans jobb for de som nå føler at de har falt utenfor det amerikanske samfunnet. De mange sliterne som jobber hardt, men ikke har fått tatt del i fremgangen. Mens de som befinner seg innenfor ”boblene” i New York, Washington og Hollywood, ser foraktelig ned på dem.

Han er selv et eksempel på Den amerikanske drømmen: Han var den første i familien som fikk anledning til å skaffe seg utdannelse.

Kåre Kristiansens Minnepris deles ut annenhvert år i forbindelse med Oslo Symposium. Tidligere prisvinnere har blant annet vært den israelske soldaten Gilad Shalit som ble kidnappet og siden tilbragte flere år i fangenskap hos Hamas.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.