HAGEN VIL FORBY HIJAB-BRUK BLANT ANSATTE I OSLO KOMMUNE

 

VIL HA HIJAB-FORBUD: Carl I. Hagen mener en EU-avgjørlese åpner for å kunne forby bruk av religiøse plagg i jobbsammenheng i Oslo kommune. Foto: Frp Media

Carl I. Hagen vil innføre hijabforbud for kommuneansatte. Hagen mener et slikt forbud er akseptabelt etter at en fersk EU-dom slo fast at hijabforbud på jobb ikke kan oppfattes som diskriminering.

På sin facebookside skriver Hagen at» det er meget gledelig at en EU-dom slår fast at en arbeidsgiver kan forby sine ansatte å bære synlige politiske, filosofiske og religiøse symboler på sin arbeidsplass. Det må bety at vi kan forby bruk av bl.a.  hijab med mer. For alle offentlige ansatte i arbeidssituasjonen både i kommuner, fylkeskommuner og i staten. Blir spennende!” fastslår Hagen.

Hagen sier til VG at han har fått henvendelser fra eldreomsorgen der det har kommet en med hijab på hjemmebesøk, og at eldre har fortalt han at de ikke har likt det.

– Men de kan ikke klage. Når de klager på slikt blir de kalt rasist med en gang, sier Hagen til avisen.

Hagen deler ikke VGs bekymring over muslimske kvinner nå eventuelt må velge mellom hijab og jobb hvis et slikt forbud skulle bli innført. Han mener også at det vil være naturlig at de som lar være å ta jobb på grunn av dette, reiser til et land der det ikke er et problem med å gå tildekket.

Overfor Nettavisen sier Hagen at han mener det er forskjell på å bruke et bittelite smykke formet som et kors og en hijab. Han mener det må være litt avhengig av om noen reagerer på det. Hagen mener det er forskjell på en hijab og et bittelite smykke formet som et kors. Det må være opp til domstolen å ta stilling til en eventuell konflikt, ifølge Hagen.

Byråd for oppvekst og kunnskap i Oslo kommune, Tone Tellvik Dahl (Ap), avviser overfor Nettavisen at det å bruke religiøse symboler på jobb er et problem.

Leave a Reply

Your email address will not be published.