NEKTES ADGANG TIL RUSSLAND I FEM ÅR

NEKTES ADGANG: Redaktør Thomas Nilsen i The Independent Barents Observer får ike dra til Russland de neste fem årene. Foto: FAksimile : The Moscow Times

 

 

 

 

 

 

Redaktør Thomas Nilsen ble onsdag nektet adgang til Russland og stoppet på grensestasjonen Boris Gleb hvor han kom sammen med en dansk parlamentarikergruppe. Sikkerhetspolitiet i Russland, FSB, mener nordmannen er en trussel mot Russlands sikkerhet.

Nilsen er redaktør for nettavisen The Independent Barents Observer som spesialiserer seg på å lage nyheter fra barentssområdet og Russland. Avisen skrives på russisk og engelsk.

Thomas Nilsen har fått beskjed om at han utgjør en fare for rikets sikkerhet i henhold til paragraf 27 i det russiske lovverket om innreise.

Innreiseforbudet skal gjelde i fem år. Saken ble omtalt i den engelskspråklige russiske avisen The Moscow Times.

Utenriksdepartementet reagerer på utestengelsen og sier de vil ta saken opp med russiske myndigheter.

– Det er beklagelig at redaktør Thomas Nilsen er nektet innreise til Russland. Vi mener at det både er i norsk og russisk interesse at det i størst mulig grad legges til rette for grenseoverskridende samarbeid i nordområdene. God mediedekning og kunnskap om forholdene i de andre landene i Barentsregionen spiller her en viktig rolle, sier Frode Overland Andersen, pressetalsmann i Utenriksdepartementet, til NTB.

Ved Russlands ambassade i Oslo, kunne de fredag bekrefte  at årsaken til at Nilsen, som første norske journalist, er plassert på listen, er at Norge i 2014 sluttet seg til EU-sanksjonene mot landet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.