NÅ KAN DU LANDE PÅ CRISTIANO RONALDO

 

 

RONALDO MED FLYPLASS: Cristiano Ronaldo med sin sønn og Portugals president på Madeira-flyplassen som nå er oppkalt etter Real Madrid-stjernen. Foto: www.presidencia.pt

 

Han er en av verdens farligste spisser, og flyplassen hjemme på turistøya Madeira er regnet som en av verdens ”farligste”. Kanskje naturlig at Madeira Airport i går byttet navn til Cristiano Ronaldo Madeira International Airport.

Ronaldo stilte opp med hele slekta da Portugals president, statsminister og andre høye dignitærer møtte opp for å hedre turistøyas største kjendis.

Ronaldo hadde dagen ført spilt en vennskapslandskamp på Madeira (hvor Sverige vant 3-2) før han var med på navnendringen. En byste av Real Madrid-spilleren ble avduket, og har allerede skapt en debatt på øya ettersom likheten ikke er påfallende. Mange påstår bysten ligner mer på Nord Irlands kjente stjerne Niall Quinn. Noen journalister trakk sågar frem en viss likhet med vår egen John Arne Riise

Ronaldo kom til seremonien sammen med sin nye kjæreste Georgina Rodriguez og sin sønn (Cristiano Ronaldo jr.), som har hemmelig mor og som fotballstjernen alene har ansvaret for. Også fotballstjernens mor, Maria Dolores dos Santos Aveiro, var til sted og svært rørt under seremonien. Etter festlighetene, var det Ronaldos private jet, en Gulfstream G200 til ca. 190 millioner kroner, som fikk æren av å ta av som det første flyet.

 

BYSTE: Cristiano Ronaldo har også fått sin byste på flyplassen som nå bærer hans navn. Men mange portugisere mente den lignet mer på den nordirske fotballstjernen Niall Quinn,  mens andre mente det så ut som en byste av John Arne Riise. Foto: www.presidencia.pt

Mens Ronaldo er regnet som en av verdens farligste hengende spisser, er flyplassen som nå bærer hans navn, regnet som en av de farligste i verden. Rullebanen ligger ved havet inneklemt mellom høye åser og fjell, og den er relativt kort og stadig utsatt for sidevind. Og skulle du ikke greie å stoppe, ender du ned en 60 meter høy skråning. I programmet ”Most Extreme Airports” ble den for få år siden rangert som verdens 9. Farligste flyplass, og i Europa er det bare Gibraltar og den lille alpeflyplassen Courchevel Airport, som regnes om farligere.

Flyplassen, som ligger 13 km nordøst for hovedstaden Funchal, fikk i 2002 utvidet rullebanen til 2781 meter – forlengelse ble gjort på en plattform over havet støttet av 180 søyler. Flyplassen ble ofte kalt ”Europas svar på Kai Tak” etter den nå stengte og legendariske flyplassen i Hong Kong, som krevde en skarp sving over hustakene i kronkolonien, før flyene kunne lande.

Både Norwegian og SAS samt charterselskapet Primera Air flyr deler av året til Madeira.

Leave a Reply

Your email address will not be published.