FlyViking SKAL KONKURRERE MED WIDERØE

En tidligere fallskjermjeger med flere år i SAS og Widerøe har startet nytt flyselskap i nord. FlyViking blir den første nordnorske luftfartsetableringen på 30 år. Mandag gikk det første flyet fra Tromsø til Hammerfest. To fly skal driftes av 38 ansatte.

KONKURRERE: Med samme flytype som Widerøe, skal FlyViking ta opp konkurransen med Widerøe på ruter i Nord-Norge. Foto: Skjermdump YouTube

Den tidligere Widerøe-kapteinen og investoren Ola Giæver jr. skal nå konkurrerer med sine tidligere kolleger på kortbanenettet i nord. Widerøe har allerede senket prisene på strekningene de nå får konkurranse på.

FlyViking skal benytte kanadiske Bombardier Dash 8 på sine ruter i Nord-Norge.

Ola Giæver har tidligere lagt inn anbud på fem ruteområder i Norge, men ble avvist av samferdselsdepartementet, ettersom de mente at selskapet ikke hadde en gyldig lisens som dekket operasjonene spesifisert i tilbudet. Nå setter Giæver i gang uten hjelp av statens penger.

Foreløpig er det snakk om ruter mell0m de nordnorske byene Tromsø, Svolvær, Hammerfest og Bodø, men det utelukkes ikke at tilbudet til andre byer kommer i løpet av de neste månedene. Også ruter til Oslo og Vestlandet er nevnt. Også Murmansk i Russland kan bli aktuelt.

Selskapets operasjonelle hovedbase blir Tromsø, mens hovedkontoret ligger i Lyngseidet ­­ hjemstedet til styreleder Ola Giæver jr.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.