FRANSKE IS-TERRORISTER TATT I MARSEILLE

Fransk politi fant tre kilo med sprengstoff og IS-flagg i hjemmet til en av de to islamistene som nylign ble arrestert i Marseille. Politiet mistenker de to for å planlegge et attentat en av de nærmeste dagene. Marine Le Pen, den innvandringskritiske kandidaten, holdt et stort valgmøte i Marseille like etter arrestasjonen.

PÅGREPET: To franske islamister ble pågrepet i Marseille noen dager før Marine Le Pen skulle holde valgmøte i havnebyen.

De to mistenkte er identifisert som Mahiedine Merabet og Clément Baur. De var begge kjente folk for franske etterretningsvesen som har kjent til de to de siste årene. De har tidligere delt en fengselscelle i både 2013 og 2015 da begge satt inne for narkotikarelaterte forbrytelser. De er henholdsvis 23 og 29 år gamle og begge er franske statsborgere. De kommer fra utkanten av Paris og fra Roubaix.

Under ransakelsen av et hus de leide, fant politiet også et Uzi maskingevær, flere pistoler, lyddempere og mye ammunisjon. De fant også en Guy Fawkes-maske tilsvarende den som ofte brukes av hackere tilhørende organisasjonen Anonymous.

Frankrike har fortsatt unntakstilstand etter flere terroraksjoner utført av islamister de siste årene. Bare siden 2015 er 230 personer blitt drept i terroraksjoner i landet.

Marian Le Pen er trolig den som tjener mest på terrortruslene og arrestasjonen av mistenkte islamister. Hun har hele tiden i sin kampanje sagt at det er en sammenheng mellom immigranter fra muslimske land og terrorhandlinger i Frankrike.

– Med meg som president ville det ikke ha vært noen innvandrer-terrorister ved attentatene i Bataclan, Merah, ved drapene på militære menn og ved drapene på jødiske barn, har Le Pen understreket ved flere anledninger den siste tiden.

Under det kommende valget, vil 50.000 politifolk og militære være utplassert i Frankrike for å sikre at det går rolig for seg. Første omgang finner sted 23. april. Hvis det blir nødvendig med en ny omgang, er datoen 7. mai.

 

LE PEN: Marine Le Pen er trolig den som tjener mest på de mange terroraksjonene og de avvergede terroraksjonen i Frankrike. Foto: Front National

Ved siden av terrorhandlinger fra radikale islamister, ble det også kjent i forrige uke at en venstreradikal gruppering forsøkte å angripe hovedkvarteret til Nasjonal Front i Paris med brannbomber nylig.

Leave a Reply

Your email address will not be published.