FRP VIL HA UTVIDET LAGRING AV IP-ADRESSER

VIL HA UTVIDET LAGRINGSTID:: Justisminister Per- Willy Amundsen vil ha utvidet lagring av IP-adresser for å bekjempe overgrep mot barn. Foto: Olav Heggø

Fremskrittspartiets landsmøte går inn for utvidet lagring av IP-adresser til seks måneder. Forslagsstiller Per-Willy Amundsen jubler.

– Dette er det viktigste verktøyet politiet har etterspurt når det gjelder kampen mot overgrep mot barn på nett. Derfor føles det som en stor seier at Fremskrittspartiet nå går inn for dette, sier justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen.

I dag har politiet kun tilgang til IP-adresser i maks 21 dager. Det fører til at mange pedofile overgripere slipper unna straff fordi politiet ikke rekker å ta dem før IP-adressen er skiftet ut.

– Det er vondt å vite at mange pedofile overgripere går fritt rundt, selv om politiet har vært på sporet av dem. Den eneste grunnen til at de ikke er tatt er fordi det har vært begrensning med IP-lagring, sier Amundsen.

Justis- og beredskapsministeren har et stort personlig engasjement i kampen mot overgrep mot barn på nett. Han har besøkt politietterforskerne som jobber med «Operasjon Dark Room» i Bergen, og «Operasjon Edit» på Romerike. På sistnevnte besøk fikk Amundsen se en chatlogg der to voksne menn diskuterte hvordan de skulle forgripe seg på en fem-åring.

– Det var avskyelig lesning. VI skal ha nulltoleranse i saker som handler om vold- og overgrep mot barn. Det er bestialske kriminaliteten vi har. Denne kampen må vi gjøre alt vi kan for å bekjempe, sier han.

Justis- og beredskapsministeren har også vært i London for å lære av hvordan britene jobber for å bekjempe overgrep på nett. Storbritannia har IP-lagring i minimum ett år. I tillegg har de åpnet for datalagring. Så langt vil ikke Amundsen gå.

 

– IP-lagring mener jeg er uproblematisk. Det vil jeg sammenligne med en telefonkatalog for datamaskiner. Ingenting annet. Datalagring er i helt annen liga. Det er ikke mulig å overvåke landets innbyggere med IP-lagring. Det er bare en utvidelse av hva vi allerede har, avslutter Amundsen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.