MIFF FÅR MASSIV MEDLEMSVEKST ETTER LOs ISRAEL-BOIKOTT

 

HAIFA: Besøk i den jødisk-arabiske byen Haifa i Israel, blir fy-fy for LO-medlemmer etter forrige ukes boikottvedtak på LO-kongressen. Foto: Morten Aasbø/Essensielt

Organisasjonen Med Israel for fred (MIFF) kan melde om en massiv medlemsvekst etter LOs boikottvedtak av Israel. Det var fredag sist uke at LO vedtok full boikott av Israel. TV2 melder at mange melder seg inn i den pro-israelske organisasjonen og ut av fagforeninger tilknyttet LO.

TV 2 har snakket med elektriker Arild Dalhaug som forteller at han melder seg ut av LOs EI & IT-forbundet etter vedtaket om å boikotte Israel.

– Når de går til det skritt å boikotte et land på grunn av en interessekonflikt, så…. det er ikke det jeg betaler foreningskontigent for å være med i, uttalte han.

Daglig leder i MIFF, Conrad Myrland, forteller til TV2 at de har fått en overveldende respons.

– Folk er opprørt. Og folk engasjerer seg til støtte for Israel og tar avstand fra boikotten, uttaler han.

Etter det TV2 erfarer skal det være flere hundre som allerede har meldt seg ut eller har planer om å melde seg ut av fagforeningen i protest.

På LO-kongressen var det spesielt venstreradikalere fra El & It-forbundet og Oslo-LO som sloss for at LO skal boikotte verdens eneste jødiske stat. MIFF påpekte før kongressen startet at LO-sekretariatets forslag gir støtte til en politikk der verdens eneste jødiske stat vil forsvinne.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.