TRUMP TIL MUSLIMSKE LEDERE: –JAG ISLAMISTENE BORTE FRA SAMFUNNENE DERES!

 

SAMTALE: President Donald Trump i samtale med kong Salman av Saudi-Arabia. Den 81 år gamle regenten overtok tronen etter sin halvbrors Abdullahs død i 2015. Foto: White House Photo

USAs president Donald Trump unngikk all snakk om radikal islamsk terrorisme under sin tale til de 50 muslimske ledere i Ryiad søndag. I stedet brukte han uttrykk som islamistisk ekstremisme og terrorisme. Men hans oppfordring til de muslimske ledere med hensyn til ekstremistene var klar: – Jag dem bort fra de hellige stedene deres, jag dem bort fra samfunnene deres og jag dem bort fra de hellige landene deres.

Han kom heller ikke med noen krav om at de muslimske diktaturene skulle innføre demokrati. Og sa at han ikke var kommet til Midt-Østen for å fortelle dem hvordan de skal leve. Han passet også på å understreke at den muslimske delen av verden hadde mye bra å by på.

MED I FØLGE: Seniorrådgiver Jared Kushner og hans kone og Trump-datter Ivana Trumpa , er med under den amerikanske presidentens Midt-Østen-reise. Hverken Ivanka eller førstedamen Melania Trump (t.h.) hadde valgt å dekke seg til med skaut under besøket. Foto. White House Photo

– Dette er ikke et slag mellom ulike trosretninger eller sivilisasjoner, sa han og lovet sterk støtte fra USA fremover. Vestlige medier som normalt er svært Trump-kritiske, var overraskende positive til talen.

Trumps tale, som trolig er skrevet av hans rådgiver Stephen Miller, understreket også USAs krav om at det er de muslimske landene i Midt-Østen som må bære byrden i denne kampen. Men USA skal være partner i denne kampen. Han roste også land som han mente gjorde en god jobb i kampen mot terroristene – og trakk frem Saudi-Arabias kamp mot houthhi-militsen i Jemen.

VARM MOTTAGELSE: President Donald Trump og førstedamen Melania Trump fikk en varm mottagelse da de ankom Riyadh King Khalid-flyplassen lørdag. Foto: White House Photo/Shealah Craighead

Han nevnte også det faktum at de store flertallet av ofrene for terrorisme er uskyldige mennesker i muslimske land. Trumps tale var imidlertid hard i fordømmelsen av Iran, som presidenten mener fyrer opp under sekteriske konflikter og terrorisme. Han manwt til samhold mot Iran: – Før det iranske regimet er villig til å bli en partner for fred, så må resten av landene jobbe tett sammen for å isolerer regimet i Iran.

Leave a Reply

Your email address will not be published.