MIDT-ØSTENS ENESTE GAY PRIDE SAMLET 200.000

 

200.000: 200.000 israelere og turister deltok i årets homsefestival i Tel Aviv, som er Midt-Østens eneste større Gay Parade. Wikipedia Commons

Den 19 Tel Aviv Gay Pride Parade – som er Midt-Østens eneste homofile mønstring* – samlet i år hele 200.000 deltakere. Over 30.000 av de var turister. Årets tema var «bisexual visibility».
Israel – og spesielt Tel Aviv – har et levende LGBT-miljø (seksuelle minoriteter) hvor også flyktninger fra omkringliggende arabiske diktaturer, har funnet sin plass.
Paraden gikk som vanlig langs strandpromenaden i Tel Aviv i strålende sommervær. Deltakerne kunne kjøle seg i Middelhavet og strendene som går i flere kilometre langs Tel Aviv sentrum.
LGBT-aktivister på den politiske venstresiden greide å stoppe paraden noen få minutter ved å lage en symbolsk kopi av seperasjonsbarrieren/muren som skiller store deler av Vestbredden og Israel. Politiet var raskt på plass og sørget for at homseparaden kunne fortsette. Politiet innsats mot venstreaktivistene ble tiljublet av «Likud Pride» som samler homofile og lesbiske fra det konservative regjeringspartiet, og som mener at homseparaden skal konsentrer seg om homofiles rettigheter og ikke alle andre konflikter – som det er mange av i Israel.


I år som tidligere var det også en stor gruppe uniformerte IDF-soldater som deltok i paraden. Den israelske hæren var tidlig ute med å anerkjenne homofile og lesbiske soldater.

*Det finnes også mindre homseparader i byer som Be`er Sheva, Haifa og Jerusalem. Mønstringene i Jerusalem, som har mange ortodokse jøder og muslimer, har blitt skjemmet av motdemonstrasjoner – til dels voldelige.

Leave a Reply

Your email address will not be published.