MAROKKANSK ISLAMIST MISLYKTES MED TERRORBOMBE

 

TOK FYR: Bomben på sentralstasjonen i Brussel i går kveld tok fyr og ble ikke skikkelig utløst. Foto: Twitter

En marokkaner uløste en spikerbombe etter at han skrek Alluh Akbar (Allah er størst på arabisk) på sentralstasjonen i Brussel i går kveld. Soldater, som er fast stasjonert på den travle jernbanestasjonen, skjøt mannen like etterpå av frykt for at han skulle utløse flere bomber. Store politistyrker samt soldater ankom stasjonen like etterpå, mens helikoptre fløy over området.

Politiet kunne konstatere at mannen var død. Bomben inneholdt spiker og andre metallgjenstandner samt gassflasker, men terroristen greide bare delvis og utløse bomben.

Mannen hadde bomben plassert i en trillekoffert. Det brøt ut panikk blant de reisende på jernbanestasjonen samtidig som folk ble bedt om å forlate stedet. Også fra torget Grand-Place like ved ble folk evakuert.
Etter en time kunne politiet meddele at situasjonen var under kontroll.
Politiet jobbet onsdag formiddag med å saumfare leilighetene til den døde terroristen . Han er en person på 36 år som holdt hus i den innvandrertette bydelen Molenbeek som også var hjemstedet til tidligere terrorister som har gjennomført drap i Frankrike, Spania og Belgia. Bydelen er blitt kalt jihadisthovedstaden i Europa på grunn av de mange voldelige islamistene som er knyttet til bydelen sentralt i Brussel.

36-åring som ble skutt tirsdag kveld, var ikke kjent for landets etterretningsvesen, men var registrert med en narkodom og flere dommer for seksuell trakassering.
Belgia og Brussel opplev de to store terroraksjoner i 22. mars i fjor da selvmordsbombere sprengte en bombe på den internasjonale flyplassen Zeventem utenfor Brussel og på en metrostasjonen Molenbeek i sentrum av Brussel, Terrorhandlingene, som islamistorganisasjonen IS tok ansvar for, krevde 35 menneskeliv pluss de tre selvmordsbomberne. 300 ble skadet – 61 av dem kritisk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.