HAMBURG HYLLER POLITIFOLKENES INNSATS

DANKE: Folk og næringslivet i Hamburg takker og hyller nå politiet for sin innsats under gateslaget med venstreekstremister under G20 toppmøtet. Nå inviterer de politifolk med deres familier til gratis overnatting og store rabatter på aktiviteter i byen. Faksimile: Hamburger Abendblatt

Mandag var den store oppryddingsdagen etter G20 toppmøte i Hamburg der noen tusen voldelig venstreekstremister gikk fullstendig amok. 7000 frivillige stilte opp for å rydde opp etter «miljøaktivistene» som satte fyr på biler, knuste butikkvinduer, plyndret butikker og skadet flere hundre politifolk. Et sympatibølge rettes nå mot de over 20.000 politifolkene fra hele Tyskland som kjempet 20 timer i døgnet mot de venstreekstreme vandalene.
Storavisen Hamburger Abbendblatt fikk enorm oppslutning på aksjonen «Hamburg sagt Danke».
Polititroppene jobbet i 20 timers skift, og i mangel på pauserom måtte de fleste ta til takke med å sove og hvile noen få timer i trappeoppganger og harde gulv før de igjen måtte ut å bekjempe de voldelige «miljøkjemperne» og «anti-globalistene» som i tre døgn gjorde Hamburg om til en slagmark.

 

VOLDSVANDALER: Venstreekstremister forvandlet sentrum av Hamburg til en krigssone under G20 toppmøte sist heløg. Foto Twitter

Og politifolkene satte pris på solidariteten innbyggerne i den tyske metropolen viste. «Tusen takk for all omtanke dere har vist oss. Det er ikke alltid vi opplever det», skriver en av politifolkene, Patrick Bier fra Rheinland-Pfalz, som var en av de 20.000 som stod på i nesten fire døgn under noen av de verste opptøyene Tyskland har sett i etterkrigstiden.
Venstreekstremistene brukte røykbomber, molotov coctails, avanserte spretterter med stålkuler for å skade politifolkene mest mulig. Familiene til politifolkene forteller nå om engstelsen hos pårørende og politifolkenes barn, når de på TV så de dramatiske scenene fra opptøyene i Hamburg. Spesielt voldelig var gruppen «Schwarzen Block» som kler seg i svarte klær, svarte solbriller og svarte hetter for å gjøre det vanskelig for politiet å identifiserer dem ved eventuelle rettsaker i etterkant av ødeleggelsene.

SCHWARZEN BLOCK: Venstreekstremister fra Svart Blokk stod for de mest voldelige handlingene under demonstrasjonene rundt G20 toppmøtet i Hamburg. De tyske venstrefascistene kler seg alle i helsort for å gjøre det vanskelig for politiet å plukke ut de mest voldelige under deres aksjoner . Faksimile: Bild.de

Nå står hotellene, restaurantene og andre turistbedrifter i kø for å vise takknemlighet overfor de tyske politifolkene. Alt fra luksushoteller til enkle kneiper kommer nå med tilbud om gratis overnatting  eller servering . Eller sterkt rabatterte tilbud til politifolkene og deres familier. Kjøpesentre gir politifolkene og deres familier 20 prosent rabatt på hele varesortimentet.
Norske medier på venstresiden – med VG i spissen – drev som vanlig å omtalte venstrekstremistene som «miljøaktivister» og « venstreorienterte» demonstranter.
Videosnutter med titler som «her angriper politiet» ble lagt ut. De harselerte også over at Donald Trumps kone Melania ikke kunne følge det oppsatte programmet fordi hun mente sikkerheten ikke var god nok. Sannhetene var – som tyske medier skrev – at det var tysk politi som sterkt frarådet Secret Service fra å la Melania Trump forlate hotellet ettersom voldelige demonstranter nærmest hadde omringet stedet hun bodde.
Det er uvisst i hvilke grad norske «aktivister» fra voldsvenstre var aktive i Hamburg. Tysk politi hadde skjerpet grensekontrollen i forbindelse med G20 toppmøte.
I etterkant av G20-toppmøte rettes det også kritikk mot Hamburgs sosialdemokratiske overborgermester Olaf Scholz for ikke å ta advarslene om vold fra de venstreekstreme på alvor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.